Közélet

2014.05.07. 08:04

A kórház dolgozóit is meghatotta az özvegy kivételes adománya

Új eszközökkel gazdagodott a gyöngyösi Bugát Pál Kórház neurológiai osztálya.

G. R.

– Különleges történet ez, ami telis-tele van megható és kivételes motívumokkal. Tragédiával indult, mikor is munkatársunk Szentirmay doktor úr betegségéről értesültünk, majd úgy folytatódott, hogy a gyógyíthatatlan kór végső fázisában  a neurológiára került. Tudtuk, hogy nem győzhetünk, hogy nem fordítható meg a sors akarata, de mindent elkövettünk ami tőlünk telt – mondta dr. Gyürky Melinda, osztályvezető főorvos.

Szentirmay doktor felesége úgy döntött, nem fejezhetné ki jobban köszönetét a kórháznak és az osztálynak, mint hogy az itt gyógyuló betegeket segíti adományával. Speciális betegágyat, felfekvést megelőző matracot, ágyfellépőt, speciális etető asztalt, mobil, a járni képtelen betegek fürdését megkönnyítő eszközt sikerült beszerezni a Szentirmay család adakozása révén.

– Az adomány értékét és szívbéliségét tovább mélyíti az a tény, hogy egy olyan ember emlékét őrzi majd, aki egyben példa számunkra. Szentirmay doktor fogalom volt éltében, és marad, míg ember lesz aki emlékezni fog rá. Mi nem feledjük – tette hozzá Weisz Péter főigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!