Közélet

2014.12.16. 10:45

Ajándékozz életet!

Véradást tart ma a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének Gyöngyös Területi Szervezete a Mátra Művelődési Központban 18 óráig.

HEOL

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének Gyöngyös Területi Szervezete köszöni azt a támogatást, amelyet kapnak. Köszönik azoknak, akik 2014. év folyamán a legnemesebb adományukkal – véradásukkal – segítették a gyógyulni vágyó betegeket, egyúttal szeretnénk azokat is erre a nemes cselekedetre ösztönözni, akik még nem adtak vért a rászorulók megsegítésére.

Gyöngyösön ma, december 16-án kedden 10-18 óráig a Mátra Művelődési Központban tartanak véradás.

Ennek ideje alatt a Művelődési Központ aulájában kiállítás és ingyenes egészségügyi szűréseket tartanak, a mellette lévő GyöngyHáz Plázában pedig a Vöröskeresztes adománygyűjtő pont mellett gyermekjátszóházat. Az érdeklődőket továbbá az esetleges várakozás ideje alatt ingyenes BMI, testtömeg-index mérés; Testzsír mérés; CO-mérés, Dohányzás leszokásban való hatékony segítés várja.

A rendezvényt kis karácsonyi tombolajátékkal is megtoldják, az első 50 véradó esetében.

- A vér ajándék, adomány, amelyet szeretetből adnak a véradók, és ezzel ismeretlen életet mentenek. Milyen emberfeletti és egyben emberi dolog ez! Küzdünk valaki életéért, és sikerrel járunk! Ennek tudatosítása érdekében november 30-tól minden olyan beteg, aki vérátömlesztésben részesült, egy kis matricát kap a zárójelentésére, amely egy kis ajándékcsomagot ábrázol „Szeretettel az Ön véradója” felirattal. Így próbáljuk tudatosítani a betegekben, és családjukban, hogy a gyógyuláshoz legalább egy véradó önzetlen ajándéka volt szükséges, azaz egy másik család vér-adománya. A hatékonyságot és hasznot hajszoló világban a donorok saját maguk számára teljes nyereség, haszon nélküli cselekedetet hajtanak végre, ami az erkölcsi erőt jelenti - mondta el Aradi Mária, területi vezető.

Hozzátette: erre a példára ma nagy szükség van, hogy láttassuk nem minden mérhető pénzben, nem csak az gazdag, akinek pénze van, nem csak az tud adni, akinek feleslege van. Aki vért ad, önmagából ad! Ezt köszönjük meg vasárnaptól minden véradónknak azzal, hogy azon a napon, amikor az általa adott vért a gyógyításban felhasználják egy köszönő SMS-t küldünk a beteg emberek nevében.

Akciónkkal a véradók és vért kapók lelki kapcsolatát akarjuk kialakítani, erősíteni, hogy legalább érezzék ezt az összetartozást, ha már nem ismerhetik egymást.

Gondoljon Ön is beteg embertársaira, és válassza az adakozás egy különleges formáját, a VÉRADÁS-t, ami a betegek számára a legnagyobb ajándék.

További adventi véradások az év végi ünnepek előtt

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete várja a véradókat (eredeti tb-kártyájukkal és személyi igazolványukkal) az adventi véradásokon is. December 17-én, szerdán Erdőtelken, a művelődési házban 9-11.30-ig, Tenken, a faluházban délután 3-től 5 óráig várják az önkénteseket. December 18-án Tarnaleleszen, az általános iskolában 11-től délután 3-ig, Egerben, az Agria Parkban 11-től délután ötig adhatnak vért. December 19-én, pénteken délelőtt Poroszlón a Tömegszerevezetek Házában délelőtt 9-től 13.30-ig, az egri Agria Parkban délelőtt 11-től délután ötig jelentkezhetnek véradásra az önzetlen segítők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!