Közélet

2013.08.01. 15:16

Állami lett a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is

Mától költségvetési intézményként működik a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is.

G. R.

Befejeződött az állami tulajdonba és működtetésbe adás folyamata, közölte az intézmény közleményben szerdán.

A Magyar Állam nevében átvevőként eljáró GYEMSZI az aláírt megállapodás értelmében valamennyi, összességében  közel 900 munkaviszonyban dolgozó, valamint szerződéssel rendelkező partner továbbfoglalkoztatását vállalta, egyúttal átvette a  korábbi szolgáltatók által megkötött valamennyi szállítói szerződést az abból eredő valamennyi kötelezettséggel együtt. Az intézmény változatlan struktúrában és szolgáltatásokkal áll továbbra is a betegek szolgálatában.

Az átadó Medical Investments Zrt., illetve  leányvállalatai a gyöngyösi kórházat 2009. október 22. óta üzemeltették. A gyöngyösi és a nagyatádi kórház – melyet szintén a Medical Investmentst Zrt. működtetett eddig – az elmúlt években közel 3 milliárd  forint értékben nyert el Európai Uniós pályázatokat. Ezek fenntartói és kedvezményezetti jogait ugyancsak átadták az új működtetőnek. A tervezett célokat már a Magyar Állam fogja megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!