Közélet

2015.01.23. 17:11

Az orvosi rendelőt már átadták, most napelem parkra pályáznának

Ünnepélyes keretek nélkül, ám annál nagyobb örömmel adták át ismét rendeltetésének Kápolnán a teljes mértékben felújított egészségházat Kápolnán.

HEOL

– Mintegy ötven milliós beruházással, pályázati támogatásból újulhatott meg ez a fontos épület, ahol a háziorvos mellett a védőnői és munkaegészségügyi szolgálat is működik – mondta el  Berecz Kálmán polgármester.

Két évtizede nem költöttek az aldebrői általános iskola tagintézményeként működő iskolaépületre. Mivel időközben igencsak megnövekedett a gyereklétszám – jelenleg 136 kisdiák koptatja a kápolnai padokat – az épület megérett a felújításra. Mintegy negyven millió forintos munkát terveznek, tájékoztatott a polgármester, aki elmondta, hogy a pályázatban nyílászáró cserére, homlokzatszigetelésre, valamint fűtéskorszerűsítésre remélnek támogatást.

Másik nagyobb horderejű önkormányzati terve, hogy a régi focipálya területén a kápolnaiak is létrehoznának egy napelem parkot, azaz csatlakoznának az országos rendszerhez. Egyelőre a pályázati kiírásra várnak, s remélik, hogy sikerrel járnak, mert éves szinten akár 20-30 millió forintot is spórolhatnának így az energiaköltségeken. Ez pedig egy Kápolna nagyságú településen igen szép megtakarítás lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!