Közélet

2012.10.04. 12:55

Bővítenék is a háziorvosi rendelőt Nagyvisnyón

A közelmúltban tartotta munkaterv szerinti testületi ülését a nagyvisnyói önkormányzat képviselő-testülete.

T. B.

A település vezetői tájékoztatást kaptak a járások fölállításáról és az önkormányzatok helyzetéről, valamint a Jókai Mór Általános Művelődési Központ, azaz az óvoda, az iskola és a könyvtár munkájáról. Csőgér Bálint polgármester felhatalmazást kapott a testület tagjaitól, hogy előkészítse az orvosi rendelő felújításával kapcsolatos pályázatot.

– A háziorvosi szolgálat épülete már több mint öt évtizede szolgálja a települést, ezen idő alatt változtak az előírások, követelmények, s már nem felel meg a legújabb elvárásoknak. Így például nincsen fedett babakocsitároló, vagy éppen nem akadálymentes az ingatlan. Az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében írtak ki egy pályázatot rendelők felújítására, így mi is szeretnék pénzt nyerni. A tervek szerint felújítanánk, korszerűsítenénk és bővítenénk az épületet, valamint egyúttal akadálymentessé is tennénk – mondta el Csőgér Bálint polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!