Közélet

2010.04.12. 03:39

Festék a párt székházán: „mocskos bolsik”

Festékszóróval fújták le a Munkáspárt 2006 egri székházát, ezért az elnök rongálás, becsületsértés, közösség elleni izgatás és kampánycsendsértés miatt tett feljelentést.

HEOL

A vasárnapi nap folyamán a kampánycsend megsértésére hivatkozva tett feljelentést a Munkáspárt 2006 egri elnöksége. Az elnök megítélése szerint mivel a Munkáspárt 2006 a Zöld Baloldal pártot támogatja, sőt több jelöltjük is indult a választáson, kampánycsendsértésnek minősül az egri pártszékház nyilvánvalóan szándékos megrongálása.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ezt a feliratot festették a Munkáspárt 2006 egri székházára. Beküldött fotó
[/caption]

A rongálás részleteit ismertetve Tatár Csaba egri elnök, egyben a párt országos alelnöke arról adott tájékoztatást, hogy a választást megelőző napra virradó éjjel – tehát már javában a péntek éjfélkor életbe lépett kampánycsend idején – ismeretlen elkövető, vagy elkövetők durva, sértő feliratot festettek a pártszékház épület falára. Nevezetesen azt: „Mocskos bolsik”.

Hozzátette: a „meggyalázott párthelyiség a téli fagyok alatt melegedőként szolgált nemcsak a hajléktalanoknak, hanem azoknak is, akik anyagi helyzetük miatt képtelenek voltak otthonukat fűteni.”

Tatár Csaba a párt nevében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen szándékos rongálás, becsületsértés, közösség elleni izgatás és kampánycsendsértés miatt. Ezt a beadványát a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysághoz és az Országos Választási Bizottsághoz juttatta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!