Közélet

2012.03.29. 12:11

Hatvanban a Hospinvestet okolják a csökkenés miatt

Míg több városi kórházban csökken a szülések száma, Gyöngyösön emelkedik. Hatvanban tavaly 330, Gyöngyösön pedig 787 szülés volt.

Juhász Marianna

A városi kórház kategóriában a gyöngyösi Bugát Pál Kórháznak tavaly is sikerült felülmúlnia az egy évvel korábbi teljesítményét – derül ki abból a szakmai összesítésből, melyet a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Klinikája (DE OEC) minden évben elkészít.
- Míg több városi kórházban csökken a szülések száma, Gyöngyösön emelkedik. Hatvanban tavaly 330, Gyöngyösön pedig 787 szülés volt. Eredményeink felülmúlják még a salgótarjáni megyei kórház adatait is, ahol egy éve 775 szülést regisztráltak – mondta dr. Al Ghaoui Nadim, a Bugát Pál Kórház szülészeti és nőgyógyászati részlegének vezető főorvosa. – Mind a koraszülésre, mind pedig a szülés körüli halálozásra vonatkozó adataink kielégítőek, ám ettől függetlenül azt gondolom, még ezen is lehet és kell is javítani. Tavaly Gyöngyösön egyetlen szülés közbeni halálozás nem történt.

A tapasztalatok szerint a hatvani kórházban 2006 óta, vagyis azóta esett vissza érzékelhetően a szülések száma, hogy a Hospinvest átvette az egészségügyi intézmény működtetését. Dr. Lövey János a szülészet osztályvezető főorvosa úgy véli: évekkel ezelőtt azok a felhangok, miszerint a hatvani kórházat bezárják, egyáltalán nem tett jót nekik, ugyani a betegek és a terhes édesanyák vagy Gyöngyösre vagy Budapestre mentek gyógyulni és szülni.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Újszülüttek. A gyöngyösi Bugát Pál Kórháznak tavaly is sikerült felülmúlnia az egy évvel korábbi teljesítményét. Képünk illusztráció. FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

– A Hospinvest idejében halálhírét keltették a hatvani kórháznak, ami nagyon rossz reklám volt. Az ebből származó hátrányunkat nagyon nehéz ledolgoznunk. A páciensek 15-20 százaléka pártolt el tőlünk – összegezte dr. Lövey János.

További részletek a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!