Közélet

2014.09.29. 09:54

Korszerűbbé, takarékosabbá vált a kórház

Több mint 300 milió forintból újult meg a Parádfürdői Állami Kórház.

B. K.

A Parádfürdői Állami Kórházban több évtizedes álom vált valóra tegnap, amikor ünnepélyesen átadták azt a több mint 313 millió forintos beruházást, amely révén mostantól jóval takarékosabban, biztonságosabban és komfortosabban működtethető az intézmény. Dr. Rabóczki Anita, a kórház főigazgatója ünnepi köszöntőjében utalt arra, hogy az elmúlt hónapokban olyan komplex energiakorszerűsítési fejlesztés történt, amelynek köszönhetően az 1930-as években épült épületegyüttes hővesztesége jelentősen csökken.

Mindezt szigeteléssel,  a nyílászárók cseréjével, a fűtőberendezések korszerűsítésével érték el. A beruházás eredményeként javul a betegek és a dolgozók komfortérzete, az intézmény működtetése pedig rendkívül hatékonyan és takarékosabban oldható meg. Mindezért köszönetet mondott a pályázatot támogató térségi honatyának, a kivitelezőknek, a kórház dolgozóinak.

Ezt követően Horváth László, a térség országgyűlési képviselője méltatta a nagymúltú „gyógyító völgy” jelentőségét, illetve a „gyógyító háromszög” – Parádfürdő-Mátraderecske- Bükkszék – szerepét a hazai gyógyturizmusban. Végezetül Dr. Pajtók Gábor a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a megye egészségügyi fejlesztésének irányait vázolta fel. Az ünnepség a megújult intézmény megtekintésével zárult. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!