Közélet

2015.10.23. 11:04

Még több gyógyulni vágyó lengyelt várnak

Krakkóban népszerűsítették szerdán az észak-magyarországi régió és a megye gyógyvizeit, valamint egészségturizmusát a HKIK, valamint a térségben működő kórházak és gyógyszállodák.

T. B.

Lengyelországban ugyanis a társadalombiztosítás támogatja a határon átnyúló kezeléseket, így a magyarországi gyógyászatok igénybe vételét is, igaz, ehhez előzetes hozzájárulás szükséges.

– Heves megyében jelentős a lengyel turisták jelenléte, hiszen évente legalább tizedével nő, ezt szeretnénk tovább élénkíteni. A megyei iparkamara által szervezett rendezvényen nyolcvan külföldi orvos, utazási iroda, egészségpénztári munkatárs vett részt – mondta Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) főtitkára, hozzátéve, hogy lengyel nyelvű kiadványt is készítettek a szakemberek számára.

– Lengyelországban kevés a melegvizes gyógyhely, míg a térségünk gazdag ebben, minősített gyógyvizeink is vannak, de bemutatkozott a Mátra gyógyító klímája és a mátraderecskei Mofetta is – fejtette ki dr. Nagy Katalin, a Markhot Ferenc Kórház Reumatológiai Osztályának főorvosa. Megjegyezte, Egerszalók, Demjén és Mezőkövesd gyógyvizét is bevizsgálták, s még három hónap múlva is kimutatható a hatásuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!