Közélet

2012.02.07. 13:08

Modern röntgengéppel szűrnek Abonyban

Az intézményben zajló, bruttó 288 millió 863 ezer forint értékű felújítás hamarosan befejeződik.

Sz. K.

Minden olyan eszköz megérkezett immár a füzesabonyi Egészségügyi Központba, amelyekre az új rendelőkben folyó gyógyító munkához mindenképpen szükségük lesz az orvosoknak, így például a modern röntgengép, a sebészeti műszerkocsi, az urológiai- és egyéb vizsgálóágyak. Az intézményben zajló, bruttó 288 millió 863 ezer forint értékű felújítás hamarosan befejeződik, néhány szakrendelés már működik is az épületben, a többi helyiségben pedig a tavasszal kezdődhet el a munka.

– Várhatóan márciusban már azokban az új rendelőkben is fogadják a pácienseket az orvosok, amelyek eddig nem működtek. Ezek már a XXI. századi követelményeknek megfelelő szakrendelők, ahol modern és esztétikus körülmények között, korszerű eszközökkel látják el a pácienseket a szakorvosok – tájékoztat Gulyás László polgármester. – Az intézményben akadálymentesítést is végeztünk, fotocellás ajtókat és liftet szereltettünk be, amelyek már szintén működnek. Napok kérdése és az új röntgengép is a helyére kerül.

A szakrendelőkön kívül kialakítottak az épületben kiszolgálóhelyiségeket is, így van például szennyesruha-tároló, mosoda. A beruházáshoz az önkormányzat 260 millió forintos támogatást kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!