Közélet

2012.01.25. 06:16

Tanúsított minőség az egri kórházban

Négy év után ismét auditálták az egri Markhot Ferenc Kórházat.

g. r.

- A Markhot Ferenc Kórház egyik úttörője volt az egészségügyi intézmények minőségbiztosításának, hiszen már 1999-ben megszereztük az első tanúsító okiratot. A kórház 2008-as átszervezésekor erre nem fektettek hangsúlyt, tavaly kezdtük újra a munkát és az év végére sikerült minden feltételt teljesítenünk - mondta Dr. Tombácz Imre minőségirányítási osztályvezető.

Tombácz Imre azt is elmondta: az ISO 9001-es szabvány, s a MEES indikátorai folyamatosan jelzik, melyik területen van szükség további javulásra. Ezeket a dolgozók is megismerték a tanúsítás ideje alatt, és mindent megtesznek, hogy valamennyinek megfeleljen az intézmény.

A legfőbb jelzők a műszerezettség színvonala, a gyógyszerezés, a betegelégedettség mérése, a várakozási, előjegyzési idők nyilvántartása, az ágykihasználtság, a fertőzések számának figyelése, a szakmai protokollok betartatása. Ez mind arra sarkallja a munkatársakat, hogy folyamatosan kövessék, hol tart az egri kórház a hazai és nemzetközi elvárások teljesítésében, az új célkitűzések meghatározásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!