Közélet

2016.02.25. 11:40

Új kórtermeket adtak át

Az egri kórház felújított, irgalmas rendi épületébe, a Mozgássszervi Rehabilitációs osztály földszintjére költözött a kúraszerű ellátás a rendelőintézetből.

J. H.

– Ezentúl már nem a súlyos betegek között, hanem az osztályon kapják meg infúzióikat a betegeink és a kezelés után legálisan haza is mehetnek – fogalmazott a kúraszerű ellátás kórtermeinek átadóján az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, dr. Tóth Ildikó. A felújított Irgalmas rendi szárnyban, a mozgásszervi rehabilitációs osztály földszintjén két szépen berendezett szobában, kellemes környezetben kaphatják meg mostantól a betegek az előírt ellátást. Tóth Ildikó hangsúlyozta, jelenleg napi húsz beteget kezelnek, de néhány héten belül tervezik bővíteni az ellátást.

A Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet új kórtermeinek átadóján az egészségügyi intézmény neurológiai osztályának a vezetője, dr. Semjén Judit lapunknak elmondta, hogy a kúraszerű ellátáson a betegek értágító infúziót kapnak a szakorvos előírása szerint, amit napokon keresztül megismételnek, egyebek között javítva ezzel a kezelt személy vérkeringését.

– Az ellátottak elégedettek és igénylik is ezt a fajta kezelést. Ezentúl korszerűbb, szebb és komfortosabb helyen gyógyulhatnak – hangsúlyozta az osztályvezető az új kórtermek előnyeit.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Két szépen berendezett, felújított helyiségben fogadják az infúziós kezelésre érkező betegeket Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Kiegészítve a gondolatait dr. Harcsa Eleonóra, a rendelőintézet igazgató is elmondta, a betegek így XXI. századi körülmények között kaphatják meg a kezelésüket. Az új termekben szakorvos és ápolási szakasszisztens is felügyeli az ellátást, amelyet a neurológiai, az érsebészet, a fül-orr gégészet, a belgyógyászat és a járóbeteg szakrendelés betegei vesznek igénybe Egerből és környékéről, a kórház ellátási területéről. Egyelőre napi húsz beteget kezelnek, de napi nyolcvan beteg ellátását tervezik a jövőben. A kórházban hamarosan újabb átalakulás, megújulás várható egyebek között a neurológiai szakrendelésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!