Közélet

2012.11.18. 14:22

Új orvosok és szakdolgozók jöhetnek a hatvani kórházba

Címkék#hatvan

Az Albert Schweitzer Kórház az elmúlt időszakban két uniós pályázaton is sikeresen szerepelt, amelyek a hiányszakmákban dolgozó humánerőforrások fejlesztésére összpontosultak.

T.O.

Csaknem 50 millió forintot nyertek négy szakorvos és négy szakdolgozó foglalkoztatására, akiknek a fizetését másfél éven át az EU finanszírozza. Így az intézmény olyan szakterületeken erősíthet, mint a szülészet-nőgyógyászat, az aneszteziológia a neurológia és belgyógyászat – tájékoztatott dr. Stankovics Éva, a kórház ügyvezető igazgatója. A másik sikeres pályázat révén több mint 36 millió forint támogatásban részesülnek, s ezt a hiányszakmák területén képzésekre fordítják.

A gyógyintézmény aktívan vesz részt a különféle pályázatokon. Korábban egy alapítványtól 1,3 millió forintot nyertek, amiből a gyermek-gasztroenterológiára vásárolnak PH-mérőt. Ez a műszer azért fontos, mert ennek segítségével kellemetlen műszeres vizsgálatok nélkül lehet megállapítani számos betegséget. Legutóbb pedig egy közösségi oldalon lehetett szavazni egy játékra, amit a hatvaniak megnyertek. A félmillió forintot a baleseti sebészet ambulanciájára költik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!