Közélet

2013.06.25. 10:26

Új rehabilitációs központ: félmilliárdos kórházfejlesztés

Hatvanban ünnepélyes keretek között helyezte el az új rehabilitációs központ alapkövét dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatója és dr. Cserháti Péter helyettes államtitkár.

T. O.

Jelen volt  Szabó Zsolt polgármester, a térség országgyűlési képviselője is. A gyógyintézményben komplex rehabilitációs terápiás központot hoznak létre oly módon, hogy egy használhatatlan épület helyére új szárnyat építenek, ahol ambuláns kardiológiai rehabilitáció kialakítására kerül sor, és itt történik majd a posttraumás korai rehabilitáció is. Az új épületben 30 négyzetméteres  kardioterem, valamint egyéb rehabilitációs célt szolgáló egység, így tornaterem is lesz.

A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban elnevezésű, konzorciumban megvalósuló projekt révén, az Új Széchenyi Terv keretében 4,526 milliárd forintos támogatásból újulhat meg az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása. A hatvani Albert Schweitzer Kórházban a tüdőbeteg gondozó és járóbeteg szakellátás beköltözik a központi telephelyre, a felújítás során kialakított helyiségekbe, a rendelőintézet második emeletére.

Ezáltal a járó-és fekvőbeteg szakellátás, valamint a rehabilitációs szakellátások is egy helyen válnak elérhetővé a lakosság számára. Az aktív ellátás lakossághoz közeli ambuláns, járóbeteg kardiológiai rehabilitációs, pulmonológiai- és légzés-rehabilitációs tevékenységgel egészül ki.

A kardiológiai rehabilitációs 88 négyzetméteres, a pulmonológiai- és légzés-rehabilitáció 242 négyzetméteres, a neuromuszkuloszkeletális (baleseti) rehabilitációs fejlesztés pedig a tervek szerint 676 négyzetméteres területen valósul meg. Mindezekhez a hatvani gyógyintézmény csaknem 506 millió forintos támogatást kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!