Közélet

2012.05.22. 11:20

Ultrahanggal tervezik a visszérműtéteket Gyöngyösön

A visszérbetegségek ultrahangos diagnosztikáját is elvégzik már júniustól a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.

J. M.

Az ultrahangos diagnosztika a visszérműtétek tervezésének alapját adja. A szakterület fejlődése már a műtéti technikák finomítását is jelenti. Ezzel a lehető legkisebb szöveti sérüléssel járó, helyi érzéstelenítésben elvégezhető, úgynevezett endoluminalis, vagyis éren belüli beavatkozás vált lehetővé, amikor lézer vagy rádiofrekvenciás energia alkalmazásával történik a beteg érszakaszok gyógyítása. A gyöngyösi kórház sebészeti osztályán már néhány hónapja a visszérműtétek döntő hányadát ultrahangos tervezés alapján bonyolítják le, és az intézmény céljai között szerepel az endoluminalis operációk mielőbbi bevezetése is.

A Bugát Pál Kórházban a betegek ellátásának alapja egy jól szervezett ambuláns ellátás, amelyről a napokban szakmai találkozón tájékoztatta a kórház az ellátási körzetébe, valamint Hatvan és Pásztó környékéhez tartozó háziorvosokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!