Bulvár-celeb

3 órája

Halálos csók: ritka betegségben szenved egy fiatal nő

Egyetlen csókba is belehalhat.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: maradon 333

Egyetlen csókba is belehalhat az, aki masztocita aktivációs szindrómában szenved írja a Unilad alapján a Bors.

A rendkívül ritka immunológiai probléma során a masztociták  – más néven hízósejtek aktivitása megnő, így fokozott hisztamin kibocsátás történik. 

Stimuláció során a páciens különböző tünetektől szenvedhet, akár meg is halhat.

A 25 éves amerikai Caroline Cray Quinn is ebben a szindrómában szenved, ha olyan ételeket vagy italokat fogyaszt, amelyet szervezete nem tolerál, légzési nehézség, duzzanatok léphetnek fel nála, eszméletvesztés is előfordulhat és anafilaxiás sokkot is kaphat, amely életveszélyes lehet.

Akkor is veszélyben van, ha valaki olyannal csókolózik, aki az utóbbi egy napban fogyasztott ezekből az ételekből.

Ha valaki meg akar csókolni engem, akkor előtte három órával semmit nem szabad ennie, ezt el is szoktam mondani a randipartnereimnek. A hat fő anafilaxiás allergénem a földimogyoró, diófélék, szezám, mustár, tenger gyümölcsei, vagy kivi. Ezek közül egyiket sem fogyaszthatják 24 órával a csókunkat megelőzően. Emellett fogat is kell mosniuk, mielőtt hozzám érnének

 – mondta a lány a lapnak, és azt is hozzátette, szerencsére még nem volt nagyobb rohama, a tünetek jelentkezésekor mindig bevette a sürgősségi gyógyszerét.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!