Kultúra

2011.05.12. 11:48

Két év múlva átadhatják a vadászati múzeumot

A hatvani Grassalkovich-kastély jövőjével kapcsolatos államtitkári szintű megbeszélést tartottak Budapesten – tájékoztatott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, a Zagyva-parti település polgármestere.

HEOL

Elmondta: a tanácskozás célja a műemlék épületben létesítendő vadászati múzeum kialakításának a mikéntje volt. A már konkrétnak tűnő elképzelések szerint a főépületbe tervezett interaktív kiállítóhely mellett a kastélyban helyet kap egy gyermekek és felnőttek részére létrehozott speciális tér barlangokkal és terepnövényzettel, valamint – a téglagyárral szemben, a nagygombosi út mellett – egy park, ahol a hazánkban honos állatok lesznek láthatók. A két helyszínt a Zagyva partján gyalogjárda és kerékpárút köti össze. Szabó Zsolt elmondta: az uniós és állami pénzből megvalósuló beruházás átadását 2013-ra tervezik.


Mint megírtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes márciusban jelentette be, hogy Hatvanban létesül az első magyar vadászati múzeum. A kastély felújításának előkészületei a Vidékfejlesztési és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának a felügyelete alatt zajlanak, s a munkálatok várhatóan még az idén elkezdődnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!