Segítség

2 órája

Gyöngyösi egyetemisták is segítenek a dunai árvíznél

A hallgatókhoz az egyetem munkatársai is csatlakoztak.

Heol.hu

A gyöngyösi campus hallgatói is csatlakoztak az árvíz elleni védekezéshez

Forrás: https://karolyrobertcampus.uni-mate.hu/

Több ezer középiskolás és egyetemi hallgató vesz részt a Duna mentén az árvízi védekezésben. Szerdán a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatóiból, oktatóiból és munkatársaiból álló, több mint 300 fős önkéntes csapat tagjai is részt vettek a munkálatokban és töltötték a homokzsákokat Vácon és Szentendrén – írja a MATE honlapján.

A Boris ciklon és az elmúlt hetek heves, özönvízszerű esőzései okoznak jelenleg is komoly nehézségeket számos európai országban, többek között Ausztriában, Csehországban és Lengyelországban. Magyarországon is az évtized legkomolyabb árhullámára készülnek a szakemberek, akik hétvégére várják a Duna tetőzését.

Az árvízvédelmi munkálatokhoz éppen ezért a hivatásos szervek mellett önkéntesek is csatlakoztak. A MATE Hallgatói Önkormányzata a HÖOK felhívására csatlakozott a kezdeményezéshez és egy nap leforgása alatt több mint 300 önkéntest toborzott a gödöllői, a budai és a gyöngyösi campusról. A hallgatókhoz az egyetem munkatársai is csatlakoztak. A hallgatók, oktatók és dolgozók a nap folyamán több száz homokzsákot töltöttek meg és pakoltak fel teherautókra. A HÖOK az árvízi védekezésben részt vevő fiatalok munkáját 2025-ös EFOTT napijeggyel köszönte meg, valamint kreditet is kaptak a segítségükért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában