Sport

2014.12.23. 11:30

A gyöngyösi kórház kis betegeinek gyűjtenek

Negyedik alkalommal rendezik meg a Focival a gyógyulásért elnevezésű jótékonysági teremlabdarúgó-tornát a Gyöngyösi Városi Sportcsarnokban.

HEOL

A december 27-i eseményen a szervezők súlyosan beteg gyermekek gyógykezelésére, valamint az őket kezelő intézmények számára gyűjtenek.

– A legutóbbi rendezvény alkalmával a rengeteg segítőnek köszönhetően majd 800 ezer forintot gyűjtöttünk össze a rászorulóknak. Az idén reményeink szerint megdöntjük e támogatási rekordot. Erre már csak azért is jó esély mutatkozik, mert azt már tudjuk: a Bugát Pál Kórház Alapítványhoz 620 ezer forint jutott el a támogatási akciónak köszönhetően. A szervezet ebből már meg is vásárolt egy speciális, csecsemők és pici gyerekeket vizsgálatára is alkalmas EKG-készüléket – mondta Pető Péter, az esemény egyik szervezője.

- Abban reménykedtünk, hogy növelni tudjuk a támogatásokat, de az adakozó kedv, a szolidaritás minden várakozásunkat felülmúlja – tette hozzá Pető. – Hovatovább katartikus élmény átélni, hogy ilyen sok ember mozdul meg azért, hogy segíthessen azoknak, akiknek nehezebb.

A kórház sok pozitív figyelmet és segítő szándékot tapasztalt az elmúlt években. A társadalmi felelősségvállalás szép gesztusaként élik meg a térség vállalkozóitól, a megye vezető cégeitől érkező felajánlásokat. Ilyen volt a tavaszi, Heves Megye Napja alkalmából kapott több mint 800 ezer forintos felajánlás, és ilyen az év végi Foci Gála 620 ezer forintja is.

– Nagy segítség ez a kórházunknak, és legfőképpen a betegeinknek – mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója. A most vásárolt műszerhez egy laptop és egy WIFI készülék is tartozik. Ennek az előnye, hogy a készülék mobil, a gyermekágyhoz vihető, onnan nyomtatható a lelet, illetve, ha szükséges, akkor az eredmény konzultáció céljából azonnal elküldhető, ha a kisbaba, vagy a kisgyermek állapota ezt indokolja. Köszönet jár a szervezőknek, minden adakozónak a kórházunk iránti bizalmáért, a segítségért- tette hozzá Weisz Péter.

A december 27-i gyöngyösi, a Farkas Ádám FIFA-játékvezető ötletéből megvalósult Focival a gyógyulásért jótékonysági futballtorna nyolc csapat részvételével zajlik, s ott lesz a mezőnyben az adakozók között is föltűnő strandlabdarúgó-válogatott. Emellett egy négycsapatos gálát is rendeznek, melyen pályára lép a színészválogatott, az újságíró-válogatott, valamint a magyar öregfiúk-válogatott is. Az eseményre a belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit. Annak pedig külön örülnek, ha valaki a helyszínen kisebb-nagyobb adománnyal segíti a rászorulókat.

A program ide kattintva tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!