Új alapok

2 órája

Péntektől dr. Bánhidy Péter az EVAT vezetője

Új vezetőt és új felügyelőbizottságot kapott az EVAT Zrt. a csütörtöki közgyűlés zárt ülésén.

Heol.hu

Dr. Bánhidy Péter Eger új jegyzője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön tartotta az új egri grémium alakuló ülését. Az ülés zárt részén október 23-ai kitüntetések adományozásáról döntöttek, illetve szavaztak az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. alapszabályának módosításáról és a társasággal kapcsolatos személyi kérdésekről: portálunk információi szerint az EVAT vezérigazgatójának dr. Bánhidy Pétert, Eger jegyzőjét javasolta Vágner Ákos. Dr. Bánhidy Péter október 4-től tölti be a tisztséget.

A polgármester áttekintette a társaság jelenlegi működését és az EVAT Zrt. új alapokra helyezését tartja szükségesnek, a hatékonyság növelése, a városi közszolgáltatások magas színvonalú ellátása, az elhivatott és ügyfélközpontú, az önkormányzattal, mint tulajdonossal való napi szintű együttműködést garantáló, szemléletbeli változást biztosító döntések meghozatala érdekében. Ennek kulcsfontosságú lépése a többszintű vezetési rend átalakítása, az igazgatóság megszüntetése, és a közvetlenül a tulajdonos és a társaság érdekeit szem előtt tartó vezérigazgató kinevezése.

Ezzel az EVAT Igazgatóságát valamint a felügyelőbizottságot is visszahívta a közgyűlés. Október 4-től az EVAT Zrt. felügyelőbizottságát Dobre-Kecsmár Csaba, Csákvári Antal, Csirke Józsefné, dr. Bajzát György és Zay Ferenc alkotja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában