időjárás

2018.01.08. 09:03

Marad az enyhe idő, de felhős lesz felettünk az ég

A ködös részeken lehet csak hűvösebb, viszont az ország nagy részén 10 fok fölött lesz a hőmérséklet. Hétfőre virradóra a hajnali melegrekord is megdőlt a fővárosban.

A Dunántúl nyugati felén lehet a legtöbb felhő, ott néhol tartósan megmaradhat a köd és jelentéktelen szitálás is előfordulhat. Másutt lassan kitisztul a levegő, a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk, de felhős jellegű lesz az idő. Délután a középső és keleti területeken átmenetileg jobban csökkenhet a felhőzet.

Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A hőmérséklet délután általában 6 és 13 fok között várható, a tartósan borult, ködös részeken lesz a hűvösebb. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradóra megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet fővárosi napi rekordja, de az országos nem

Mostanáig 2001-ben volt a legenyhébb a január 7-ei hajnal a fővárosban. Akkor 6,9 Celsius-fokot mértek, most 7, 2 fokot regisztráltak Budapesten.

A télen megszokotthoz képest január első napjaiban inkább tavaszias volt az időjárás. Az elmúlt napokban több melegrekord is megdőlt: a leghidegebb órákban 10 fok körüli értékeket mértek, vasárnap délután Mohácson 17,7 fokig melegedett fel a levegő.

A meteorológiai szolgálat MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzése szerint a következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, azután fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!