Bajnokok Ligája

3 órája

A Liverpool legendás támadójának nem tetszett Szoboszlai elégedetlenkedése

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában a Liverpool ma este a Bolognát fogadja. A Vörösöknél idén Szoboszlai Dominik stabilan a kezdőcsapat tagja, de a múlt hétvégi, Wolverhampton ellen idegenben 2-1-re megnyert találkozó után rengeteg kritikát kapott, többek között a Liverpool korábbi legendás támadójától.

MW

Dominik Szoboszlai of Liverpool FC looks on during the UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD1 match between AC Milan and Liverpool FC at Stadio San Siro on September 17, 2024 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Fotó: NurPhoto via AFP

A Liverpool szerdán este a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt, méghozzá a Bologna elleni hazai meccs vár Arne Slot csapatára. Szoboszlai Dominik a huszonötödik meccsére készül a világ legerősebb klubsorozatában, de sokak szerint újra a kispadra kerülhet – írta meg az Origo.

Wolverhampton Wanderers FC v Liverpool FC - Premier League
Szoboszlai Dominik stabilan a kezdőcsapat tagja, de a múlt hétvégi, Wolverhampton ellen idegenben megnyert találkozó után rengeteg kritikát kapott
Fotó: Gustavo Pantano  / Forrás: AFP

Le kéne ültetni

A Bajnokok Ligája alapszakaszának első fordulójában a Liverpool 3-1-re nyert a Milan otthonában, a harmadik gólt Szoboszlai Dominik szerezte, de azóta sokan bírálják a magyar középpályást. A Pool mai, Bologna elleni BL-meccse előtt a Football Fancast keményen bírálja a magyar válogatott csapatkapitányát.

Szoboszlai nem produkálja azokat a számokat, amelyekre Arne Slot vezetőedző és a Vörösök szurkolótábora vágyik. A 23 éves játékos hét meccs után egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott, a Wolverhampton ellen nyújtott közömbös teljesítményét pedig az első félidőben elkövetett szörnyű hiba jellemezte, amikor egy kiváló beadás után a kapust lőtte telibe. Egy lefokozás a kispadra a Bajnokok Ligája-találkozón talán pont az a lökés lehet, amire a játékmesternek szüksége van

– idézi a Csakfoci a cikk szerzőjét, aki megjegyzi, hogy Curtis Jones bevethető, és ma neki kellene kezdenie a Liverpool középpályáján Szoboszlai helyett.

A Rush the Kop portál is úgy véli, ezúttal Curtis Jones kap majd lehetőséget, de csereként Szoboszlai Dominik is pályára léphet. Honfitársunk eddig csak a West Ham United elleni Ligakupameccset hagyta ki. Akkor 5-1-re nyert a gárda – emlékeztet a Bors.

Még fejlődnie kell

John Aldridge erős véleménycikket írt a Liverpoolról és a magyar labdarúgóról. (Aldridge profi karrierje alatt 673 mérkőzésen 363 gólt szerzett, ebből ötvenet a Liverpool mezében lejátszott 83 meccsén.) Az egykori Liverpool-játékos azzal kezdi írását, hogy jót mosolygott, amikor meglátta, hogyan reagált Szoboszlai arra, hogy a Wolverhampton elleni meccsen Arne Slot lecserélte a mérkőzés 73. percében – derült ki a Mandiner oldaláról.

Minden játékosnak vannak olyan meccsei, amikor nem megy jól a játék, és ez minden bizonnyal ilyen volt számára

– fogalmaz a szerző, aki szerint inkább hálásnak kellett volna lennie a fejét bosszúsan ingató Szoboszlainak, hogy lecserélték, hiszen nem ez volt élete mérkőzése. 

A 10-es (támadó középpályás) szerepkörben Aldridge szerint Szoboszlai egyelőre nem mozog természetesen, és úgy véli, a középpályásoknak több különböző szerepben is meg kell állniuk a helyüket, a legjobbak pedig szinte mindegyikben képesek jól szerepelni. Szoboszlainak és a Liverpoolnak ki kell találnia, hogy melyik poszt illik hozzá a legjobban. John Aldridge szerint a magyar középpályás még nem kész játékos, és meg kell értenie, hogy továbbra is fejlődnie kell. 

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaiva kapcsolatos infók itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!