Hirdetés

2024.07.23. 15:00

A színes otthon kellékei: modern, de nem egyszínű

Az elmúlt években hatalmas lendületet vett a modern építészet és lakberendezés. És bár kár lenne ranglistát felállítani a különböző stílusok között, ezzel párhuzamosan kialakult egy ellenpont is. Egyre többen választják a merész színeket és mintákat otthonukban, ami szöges ellentétben áll a monokróm, letisztult irányzattal – ám nem magával a modernitással. Íme néhány ötlet, hogy hogyan teheted te is színessé, bohémmé, mégis modernné otthonodat.

PR cikk

Forrás: pixabay.com

Parketták, padlóburkolatok

Minden otthon alaphangulatát a padlóburkolat adja. Gondoljunk csak a mediterrán stílus köveire vagy a klasszikus elegancia csillogó faburkolataira. Így tehát egy színes otthon is a padlónál kezdődik.

Bármilyen anyaggal is szeretnénk burkolni otthonunk padlóját, ha sok színre vágyunk, érdemes a meleg színek mellett dönteni. A legtöbb otthonban ugyanis a színes, ám hűvös árnyalatok nem mutatnak jól – vagyis mindenben a melegségre kell törekedni. Ehhez megfelelőek lehetnek a cseresznye, mahagóni, merészebbek számára akár ében parketta, illetve a tégla kőburkolat.

Színes falak

Ha készen van a padló (terve), a következő lépés a falak dekorációja. Ehhez választhatunk egyszerű festéket, de akár tapétát, izgalmas faburkolatokat is. Hogy kinek milyen színek tetszenek a leginkább, az egyéni ízlés kérdése, így felesleges volna ebben útmutatást adni.

Ám burkolatok terén szóra érdemesek a manapság egyre népszerűbb darabok: összetett minták, szokatlan textúrák és színek. Nyugodtan nézzünk szét a trópusi mintás tapéták és a bőrfelületű burkolatok között is, hiszen lehet, pont itt találjuk majd meg a legújabb kedvenceinket!

Merész, de nem éles világítás

Az alapvető otthonkialakításban – vagyis ha még a berendezési tárgyak előtti állapotokról beszélünk – az utolsó lépés a megfelelő világítás kiépítése. Fontos tudni, hogy ez sem csak egy újabb szükséges pont a listán, hiszen könnyedén szerves részévé tehetjük színes otthonunknak.

Válasszunk izgalmas csillárokat, rejtett fényforrásokat – például LED sorokat – és játsszunk szabadon a fény-árnyék párossal. Ugyanakkor ehhez a stílushoz nem érdemes éles, hideg fényeket választani, amelyek könnyedén azt az érzetet kelthetik, hogy otthonunk egyes részei nem illenek össze. Szerencsére ettől még nem kell búcsút mondanunk a LED világításnak, hiszen ma már meleg fehér, de akár színes változatokat is vásárolhatunk.

Az ANRO webáruház az itt felsoroltak legtöbbjében biztosan tud segíteni! Kínálatukban számtalan parketta, tapéta és falburkolat, valamint fényforrás található. Nézz szét honlapjukon, válogass össze mindent, amire csak vágysz és add le rendelésedet még ma!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában