Hirdetés

2024.07.11. 08:00

Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum és a budafoki Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola, mert a két intézmény több olyan képzést is nyújt, melynek tanrendjébe beilleszthető a WINOVATE anyaga.

PR cikk
 

Innováció a borászatban: alkoholmentes bor

A napokban tartottak alkoholmentesített borkóstolót a Sárvári Technikumban, ahol a projekt szakmai vezetője, Hegyi Ádám kifejtette, hogy a jövő generációjának ki kell tanulnia a szakma ezen részét is, mert ez jelentheti az új irányt. Az alkoholmentes borok helytállóak a gasztronómiában is, hiszen karakteres ízükkel ugyanúgy illenek egy borvacsorához, mint az alkoholos verziók.

Hegyi Ádám elmondta, hogy hazánkban még nincs az alkoholmentes borokra specializálódott borászat, holott a világban már több ilyen borászat is működik. Ahogyan igény van az alkoholmentes pezsgőkre vagy sörökre, úgy sikeres innováció lesz az alkoholmentes borok előállítása is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában