Hirdetés

2024.07.15. 14:26

Szállítói vagy fuvarozói munkát vállalnál? Mutatjuk, milyen pozíciókkal találkozhatsz Mezőkövesden és környékén!

A vezetni szerető és mozgalmas munkák iránt érdeklődő álláskeresők számára a szállítói és fuvarozói álláslehetőségek mindig is potenciális elhelyezkedési opcióként szolgáltak. A következőkben összefoglaljuk, hogy pontosan milyen munkakörök formájában is találkozhatsz ilyen jellegű lehetőségekkel Mezőkövesden és környékén!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Gépkocsivezető

Gépkocsivezetői munkák már több alkalommal is feltűntek Mezőkövesd álláskínálatában. Nemrégiben például a régió álláspiacára specializálódott mezokovesdallas.hu felületén is megjelent egy hirdetés, amelyben belföldi áruszállítás céljából keresnek sofőrt. De emellett arra is volt már precedens, hogy nemzetközi útvonalakra toboroztak munkavállalókat ugyanezen portálon keresztül: https://mezokovesdallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas.

A gépkocsivezetők feladatköréről érdemes tudni, hogy gyakran nem merül ki csupán a vezetésben. Feladatuk lehet ezenkívül, hogy rögzítsék a szállítandó árut, megbizonyosodjanak azok sértetlenségéről, valamint gondoskodjanak a gépjármű tisztaságáról, karbantartásáról. 

Az elvárásokat ezen pozíciók esetében jelentős részben maga a gépjármű, illetve annak típusa határozza meg. Általánosságban viszont elmondható, hogy a C+E kategóriás vezetői engedély, az érvényes PÁV és GKI vizsga, továbbá a digitális tachográf kártya megléte is gyakran szerepel a feltételek listájában. A személyes tulajdonságokat illetően pedig főként a megbízhatóságot, a pontosságot és a felelősségteljes hozzáállást keresik a munkáltatók a jelöltekben. 

Áruszállító sofőr

Az áruszállítói pozíciók a legtöbb esetben csupán belföldi fuvarokat foglalnak magukban, és betöltésükhöz általában elég a B kategóriás jogosítvány, a vezetési rutin és némi helyismeret. Az ilyesfajta állások esetében továbbá nem ritka, hogy egyszerre több feladatkörnek is eleget kell tenni, azaz előfordulhat, hogy például raktárosi teendők is a mindennapi felelősségek részét képezik. 

Ennek értelmében az áruszállító felelős lehet az áruk fel- és lepakolásáért, az anyagmozgásért, illetve a készletkezelésért is. A szállítások alkalmával gondoskodnia kell a fuvarokhoz kapcsolódó szállítólevelek, fuvarokmányok és számlák helyes kezeléséről, átadásáról. Mindezen felül pedig a kapcsolattartás is egy megkerülhetetlen része a munkakörének, hisz mind a célállomások munkatársaival, mind pedig az őt küldő fuvarszervezőkkel kommunikálnia szükséges a fuvarok előrehaladásáról, illetve az esetleges változásokról. 

Futár

A sorból végezetül a futár állások sem maradhatnak ki. Ezek közül is a leggyakoribbak a csomagfutár és az ételfutár pozíciók, amelyek esetében az alapvető feladatot természetesen a kijelölt kiszállítások teljesítése jelenti. Ez persze rendszerint kiegészül az ügyfelekkel való kapcsolattartással és a fizettetéssel, készpénzkezeléssel is. 

Ezen munkakörök előnye, hogy általában semmilyen előzetes tapasztalatot nem igényelnek. Bárki olyan eséllyel pályázhat rájuk, aki felelősségteljes hozzáállással rendelkezik, továbbá B kategóriás jogosítvánnyal és vezetési rutinnal is bír. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az ételfutár állások kapcsán a saját gépjármű is gyakran megjelenik az elvárások listájában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában