Hirdetés

2024.07.23. 11:00

Top 10 legolcsóbb tengerparti úti cél repülővel: nyaralj fillérekből!

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretik a tengerparti nyaralásokat, de nem akarsz egy vagyont költeni az utazásra, vagy a pörgős és zsúfolt tengerpartok helyett egy emberibb léptékű helyszínen töltenéd el a pihenésed, akkor ez a blog bejegyzés éppen neked szól! Összegyűjtöttünk tíz gyönyörű, olcsón megközelíthető európai tengerparti úti célt, ahol fantasztikus nyaralást tölthetsz el anélkül, hogy mélyen a pénztárcádba kellene nyúlnod.

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Ezek az úti célok nemcsak költséghatékonyak, de a turisták által a nagyobb turistacélpontnak minősülő tengerpartokhoz képest kevésbé frekventált helyszínek is, így a nyaralásod olyan nyugodt, csendes és pihentető lesz, amilyennek korábban megálmodtad.

Természetesen egy pénztárcabarát nyaralás megtervezése során az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tervezned, hogy honnan indulsz és hogyan jutsz el a célhelyszínre? Szerencsére azért, mert egy kevésbé látogatott tengerpartot választottál még nem jelenti azt, hogy bonyolult vagy drága módon juthatsz el oda, hiszen olcsó repülőjegyek Budapestről már szinte mindenhova elérhetők. Most pedig nézzük meg, melyek azok a tengerparti helyek, amelyeket érdemes fontolóra venni!

TOP 10 tengerpart, ahol nyugodt nyaralásra számíthatsz

1. Costa Brava, Spanyolország

A Costa Brava tengerparti szakasz Spanyolország észak-keleti részén található, és a csodálatos homokos strandok, kristálytiszta víz, valamint a gyönyörű tájak miatt népszerű úti cél. Barcelona közelsége miatt könnyen megközelíthető akár busszal, vonattal vagy bérelt autóval is, és számos olcsó szálláslehetőség is rendelkezésre áll. A kisebb, rejtettebb öblök, mint például a Sa Tuna vagy a Cala Pola, tökéletesek azoknak, akik el szeretnének vonulni a turisták tömegétől.

2. Algarve, Portugália

Portugália déli partvidéke, Algarve, híres lenyűgöző strandjairól és festői kisvárosairól. Faro városába olcsón repülhetsz Budapestről, és onnan könnyen elérheted a régió legszebb helyeit, mint például Lagos, Albufeira vagy Portimão. Algarve partjai változatosak, homokos strandok és sziklás öblök váltják egymást, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző helyet.

3. Peloponnészosz, Görögország

A görög Peloponnészosz-félsziget a népszerű szigeteknél, mint amilyen Korfu vagy épp Zakinthosz, a turisták által kevésbé frekventált tengerpartokat kínál, de épp ezért ideális azoknak, akik nyugalomra vágynak.

Athén városába közvetlen járatok is indulnak Budapestről, és innen tovább utazva akár vasúttal vagy autót bérelve, számos gyönyörű tengerpartot érhetsz el, mint például Voidokilia vagy Simos strandja. A félsziget történelmi és természeti látnivalói is lenyűgözőek, így biztosan nem fogsz unatkozni.

4. Cinque Terre, Olaszország

Bár Olaszország híres drága tengerparti úti céljairól, Cinque Terre kivételt képezhet. Ez az öt festői kis halászfalu a Ligur-tenger partján, amelyek autóval ugyan nem megközelíthetők, de vonattal könnyedén elérhetők.

A falvak közötti ösvények fantasztikus túralehetőségeket kínálnak, és a helyi konyha is páratlan élményt nyújt. A szállások árai változóak, de ha időben foglalsz, jó ajánlatokat találhatsz, utána pedig jöhet a dolce vita!

5. Split, Horvátország

Split nem csak egy lenyűgöző történelmi város, de remek kiindulópont is a közeli szigetek felfedezésére. Budapestről viszonylag gyorsan elérhető a város, és innen indulva 2-3 napot akár az olyan lenyűgöző, környező tengerparti városokban is eltölthetsz, mint amilyen például Trogir vagy Makarska. A kristálytiszta Adriai-tengerben számos vízi sportot kipróbálhatsz, vagy egyszerűen csak élvezheted a napsütést a homokos strandokon.

6. Zadar, Horvátország

Horvátország másik gyöngyszeme Zadar, ami nemcsak történelmi nevezetességeiről híres, hanem gyönyörű tengerpartjairól is. A város központjában található strandok mellett érdemes ellátogatni a közeli Pag-szigetre vagy a Kornati-szigetekre, ahol a természet érintetlensége és a nyugalom garantált. Zadar egy olcsó és izgalmas alternatíva a drágább adriai úti célok helyett.

7. Sliema, Málta

Málta szigete híres történelmi városairól és lenyűgöző tengerpartjairól. Sliema ugyan a sziget egyik legnyüzsgőbb városa, de kiváló kiindulópont a környék felfedezésére. A közeli St. Julian’s és a csendesebb Mellieħa strandjai is könnyen elérhetők, így kellemesen ötvözheted a kellemest a hasznossal.

Nappal ezeken a közeli, de kevésbé zsúfolt tengerpartokon átadod magad a nyugalomnak és a vízi sportoknak, hajókirándulásoknak, este pedig – ha kedved tartja – elmerülsz a helyi kultúrában, belekóstolsz egy kicsit a sziget éjszakai életébe. Málta kis méretének köszönhetően gyorsan és olcsón bejárható, ráadásul a helyi konyha és a vendégszeretet is magával ragadó.

8. Budva, Montenegró

Montenegró egyre népszerűbb úti cél a turisták körében, és Budva városa az egyik legszebb tengerparti helyszín az országban. A városban található középkori vár és a gyönyörű homokos strandok varázslatos kombinációt nyújtanak. A közeli Sveti Stefan szigetén pedig igazi luxus élményben lehet részed, anélkül, hogy drága lenne.

9. Várna, Bulgária

Várna a Fekete-tenger partján fekszik, és Bulgária egyik legkedveltebb üdülővárosa. A város számos kulturális programmal és látnivalóval vár, de a fő vonzerőt a homokos tengerpartok és a kedvező árak jelenti, ha időben foglalsz, a szállások ára is igen baráti.

10. Naxos, Görögország

Naxos a Kikládok legnagyobb szigete, de Mykonos vagy Santorini mellett eltörpül a hírneve. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezeknél a népszerű szigeteknél kevesebbet nyújtana. Naxos gyönyörű strandjai, bájos falvai és lenyűgöző tájai igazán különleges élményt kínálnak. A sziget belső területein található kis falvak pedig a tradicionális görög életstílust tükrözik, távol a turisták zajától.

Remélhetőleg ez a néhány úticél segített inspirációt meríteni a következő tengerparti nyaralásodhoz. Ne feledd: nem kell egy vagyont költened ahhoz, hogy felejthetetlen tengerparti élményben legyen részed és életre szóló élményekkel gazdagodj!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában