Pénteki színes hírek

2024.06.28. 11:17

Szoboszlai után Sallai Roland is jelentkezett a közösségi oldalán

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Sallai Roland (b) melegít a Skócia-Magyarország mérkőzés előtt

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szoboszlai után Sallai Roland is jelentkezett a közösségi oldalán

A magyar labdarúgó-válogatott keretéből talán Sallai Roland nyújtotta a legjobb teljesítményt az Eb-n, ráadásul a Skócia elleni csoportmérkőzés után őt választották meg a meccs legjobbjának is. A Freiburg támadója Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan kivárt egy-két napot, hogy leülepedjenek az elmúlt hetek történései, majd péntek délután a közösségi oldalán üzent, kiemelve, hogy akarták a továbbjutást – vette észre az Origo. 

Nem kérdés, akartuk a továbbjutást. Vasárnap a meccs utolsó percében középre passzolt labdámnál azt éreztem meglesz, de ilyen a futball, végül sajnos nem sikerült. Büszke vagyok a csapatra és a szurkolóinkra, akiknek ismét köszönjük a hihetetlen támogatást! Jönnek az újabb feladatok, hajrá Magyarok!

– üzente Sallai az Instagramon.

Az angol válogatott egyik legnagyobb sztárja elárulta, miért utazott el az Eb-ről

Hét közben derült ki, hogy az angol válogatott egyik legjobb játékosa, Phil Foden hazautazott az Eb-ről. Az angol szövetség ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a Manchester City csatára „nyomós családi ok” miatt távozott – tudta meg az Origo

England v Slovenia - EURO 2024
Phil Foden
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

Foden azóta vissza is tért a gelsenkircheni edzőtáborba, ahol pénteken már a vasárnapi Szlovákia elleni nyolcaddöntőre készülve együtt edzett a társaival. A 24 éves szélső a brit média érdeklődésére elárulta, hogy a „nyomós családi ok” mögött kisfia születése áll, ezért utazott haza a kontinenstornáról. Az immáron háromszoros édesapa, Phil Foden és párja, Rebecca Cooke még áprilisban jelentette be, hogy ismét gyermeket várnak.

Szoboszlai Dominik üzent a szurkolóknak

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik minden Eb mérkőzés után jelentkezett a közösségi oldalain, de amióta eldőlt, hogy a mieink nem jutnak tovább a nyolcaddöntőbe, szerda este óta kivárt egy kicsit és péntek délelőtt mondta el a gondolatait – vette észre az Origo.

A cél a továbbjutás volt. Akartuk, küzdöttünk érte és nagyon közel voltunk, de végül sajnos nem sikerült a legjobb 16. Büszke vagyok a csapatra, mert nem adtuk fel, szó szerint az utolsó percig harcoltunk. Mindenkinek köszönjük az óriási támogatást, hogy mindig mellettünk vagytok! Megyünk tovább, mert nagy dolgok várnak még ránk! Magyarok!

– üzente a csapatkapitány.

Mégsem küldik haza az Eb-ről a skót–magyar mérkőzés játékvezetőjét

A korábbi hírek szerint az UEFA az Eb-n szereplő 19 játékvezetői csapatból 6-ot küld haza, mert a csoportkör során nem nyújtottak megfelelő teljesítményt

Az argentin bíró, Facundo Tello a török-georgiai után a magyar-skót találkozót vezette a foci-Eb-n, ám az utóbbi Európa-bajnoki mérkőzés több vitatott játékvezetői ítéletet is hozott, ezért aztán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hazaküldte őt. Legalábbis úgy tűnt. Ugyanis az UEFA hivatalos oldalán az Origo cikke szerint az szerepel, hogy Tello lesz a svájci és az olasz válogatott közötti, első Eb-nyolcaddöntős összecsapás negyedik számú játékvezetője. 

TELLO, Facundo
Az argentin Facundo Tello játékvezető
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A skótok elleni meccs után az ellenfél szövetségi kapitánya, Steve Clarke egy elmaradt 11-est kért számon a mérkőzést vezető argentin bírón, akit alapos kritikával illetett – emlékeztet az Origo. 

CLARKE, Steve; TELLO, Facundo
Steve Clarke, a skót válogatott szövetségi kapitánya a Skócia-Magyarország mérkőzésen
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A gólt abból kaptuk, hogy a végén megpróbáltuk megnyerni a meccset, a kapott találat számomra nem mérvadó, a kulcspillanat a meg nem adott büntető volt. Száz százalékig tizenegyes volt. Valaki magyarázza el nekem, miért nem ítéltek büntetőt, másként úgy gondolom, valami nincs rendben. Nem értem, a VAR hogyan nézhette ezt meg, majd mondhatta rá, hogy nem volt szabálytalanság

– panaszkodott Steve Clarke, mert csapata nem kapott 11-est a 79. percben, amikor a színészkedő Stuart Armstrong elesett Willi Orbán mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában