Időjárás

2024.07.10. 07:40

Továbbra is tombol a kánikula Hevesben

Nagyon meleg lesz szerdán Heves vármegyében, hőségriadó van érvényben.

Heol.hu

Narancs színű figyelmeztetést adott ki a HungaroMet szerdán reggel Heves vármegye teljes területére a magas középhőmérséklet miatt. Zivatarok is kialakulhatnak, ezért citromsárga színű, egyes fokozatú figyelmeztetés is érvényben van.

Továbbra is tombol a kánikula Hevesben
Továbbra is tombol a kánikula Hevesben
Forrás: met.hu

Mint írják, a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő este 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Mint arról korábban beszámoltunk, locsolóautó járja az utakat Egerben.

Ásványvizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt, július 7-től 12-ig, a Volánbusz pedig munkanapokon a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain.

Az egyre nagyobb hőség miatt az önkormányzat ásványvizet oszt a Dobó téren.

Nem egyszerű úton lenni a nagy hőségben, ezért fontos, hogy tegyünk meg minden óvintézkedést a baj elkerülése végett. A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság adott néhány jó tanácsot, amelyek megtartásával megelőzhetők a balesetek.

 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!