Védelem

2023.09.07. 16:10

Lánglovagok hívták fel a kicsik figyelmét az erdők védelmére

A katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek a XII. Egri Erdészeti Nyílt Napon.

Heol.hu

A helyszínen az egri hivatásos tűzoltók is jelen voltak

Forrás: Nagy Csaba tű. fhdgy. - Heves VMKI

Az Egererdő Zrt. kedden rendezte meg a XII. Egri Erdészeti Nyílt Nap programot az Érsekkertben, számoltunk be róla korábban portálunkon.

A katasztrófavédelem honlapján az eseménnyel kapcsolatban olvasható, fő céljuk volt, hogy bemutassák az erdei élővilágot, erdészeti gépeiket és az erdészek feladatait. A rendezvényen a Heves Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság is megjelent, szakembereink az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a gyermekek és fiatalok figyelmét. Játékos formában, a témához kapcsolódó kifestőkkel, logikai fejtörőkkel és tűzvédelmi totókkal foglalkoztatták az óvodásokat és iskolásokat, akik lelkesen válaszoltak a kérdésekre, saját ötletekkel is előálltak a megelőzés témájában. A helyszínen az egri hivatásos tűzoltók is jelen voltak, akik a szakmai felszereléseket és a tűzoltó gépjárművet mutatták be az érdeklődőknek, illetve elmondták, hogyan lehet valakiből tűzoltó, hogy hivatásosként is védje az erdőket és a bennük élő élőlényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!