Gyilkosság

2024.08.28. 13:01

Beismerte tettét az a férfi, aki többször is megszúrta, majd Hatvanba vitte feleségét + videó

A rendőrségi közlemény szerint a 66 éves férfi galgagyörki házukban szóváltást követően négyszer mellkason szúrta feleségét, majd a hatvani kórházba vitte, és onnan ismeretlen helyre távozott.

Molnár Helga

Ahogy arról beszámoltunk, őrizetbe vettek a Pest vármegyei nyomozók egy 66 éves galgagyörki férfit, aki a gyanú szerint többször megszúrta feleségét; a nő belehalt sérüléseibe. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságra szombat délután érkezett segélyhívás. A bejelentő elmondta: házukban vérnyomokat talált, szülei nincsenek otthon, telefonon nem éri el őket. A rendőrségi közlemény szerint a 66 éves férfi galgagyörki házukban szóváltást követően négyszer mellkason szúrta feleségét, majd a hatvani kórházba vitte, és onnan ismeretlen helyre távozott.

Mostanra a Budapest Környéki Törvényszék közölte, hogy a gyanúsított és a sértett házastársak voltak. Kapcsolatuk az utóbbi években megromlott, gyakran veszekedtek. 2024 nyarán a sértett el is költözött közös otthonukból, azonban rendszeresen visszajárt elvégezni a ház körüli teendőket. Így történt ez 2024. augusztus 24-én is – aznap a gyanúsított is otthon tartózkodott. Amikor a nő az ingatlanban tevékenykedett, szóváltás alakult ki közte és a férje között. Ekkor a férfi egy késsel többször mellkason szúrta a feleségét, akit aztán kórházba vitt.

Mivel a szúrások a szívburkot és a bal tüdőt is sértették, illetve bal oldali levegő és vérgyülemet okoztak, ezért a sértett életét nem lehetett megmenteni, a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyanúsított a sértett kórházba szállítását követően Budapestre távozott először egy bevásárlóközpontba, majd sógornőjéhez ment, aki értesítette a rendőrséget.

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény súlyára és a kiszabható büntetés mértékére – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés – a gyanúsított nagy eséllyel elérhetetlenné válik a büntetőeljárásban, megszökik, vagy elrejtőzik. Ezt a gyanút erősíti, hogy a férfi a sértett kórházba szállítását követően ismeretlen helyre távozott, gyermekei hívására nem válaszolt, a hatóságokkal nem vette fel a kapcsolatot, és a rendőrök a sógornője bejelentése alapján fogták el. Továbbá a bűncselekmény jellégére és a nyomozás érdekeire tekintettel az ügyészi indítvány szerint a terhelt letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2024. szeptember 27-ig. A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

A Tények is forgatott az esettel kapcsolatban, riportjukban elhangozott, hogy a férfi beismerte tettét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!