Összegzés

2024.08.21. 20:19

Halálos balesethez is riasztották a tűzoltókat

Szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden is vonultak a tűzoltók.

Molnár Helga

A hosszú hétvégén 29 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 tűzesetet és 19 műszaki mentést 32 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton reggel Egerben a Csiky Sándor utcában húsz méter hosszan gázolaj folyt az úttestre, melyet a város hivatásos tűzoltói felitatóanyaggal távolítottak el. Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó délelőtt az Atkárt és Csányt összekötő 3201-es úton, a 14-es és 15-ös kilométerszelvény között. A tűz átterjedt a környező bozótosra és szárazfűre mintegy ötven négyzetméteren. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat. Ugyanezen nap délutánján egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat Átányban, a Kossuth Lajos úton. A fát a hevesi hivatásos tűzoltók távolították el az útról. Távközlési vezetékre hasadt le egy fa ága délután Füzesabonyban a Kisbuda utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyesen lógó ágat. Két autó ütközött az Andornaktálya és Mezőköved közötti úton, délután. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetnek egy könnyű sérültje volt.

Elhagyta az úttestet és egy mély árokba sodródott egy autó Gyöngyös és Visonta között. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók megtisztították a helyszínt a sűrű növényzettől, majd a jármű négy utasa ki tudott szállni a kocsiból. A mentők három könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Újabb baleset történt, összeütközött két személyautó késő délután a 3-as főúton, az M25-ös autóút felhajtója közelében, Füzesabony térségében. A balesethez a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során senki nem sérült meg. 

Halálos motorbaleset történt kora este Gyöngyöspata Gárdonyi Géza utcájában. Az esetnél a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a motorkerékpárt. Éjszaka a vasúti sínekre sodródott egy autó Gyöngyösön a Baross Gábor utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd letolták a sínekről az autót. Szombaton öt alkalommal oltottak vegetációs tüzeket vármegyénk tűzoltói, a leégett terület összesen fél hektárnyi volt.

A vasárnap sem volt eseménytelen. Hajnalban egy tizenöt méter hosszú faág szakadt az útra Egerben, a Mocsáry Lajos úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. A hajnali órákban árokba csapódott egy autó a 33-as számú főt 15-ös kilométerénél, Besenyőtelek határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy súlyos sérültet emeltek ki az autóból, majd átadták őt a mentőknek.

Árokba hajtott egy személyautó reggel a Hatvant és Turát összekötő, 3104-es út 28-as kilométerszelvényénél. A hatvani hivatásos tűzoltó egy embert a szélvédő megbontásával, a csomagtartón keresztül kiemeltek a gépkocsiból, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította a járművet, a balesetnek egy súlyos sérültje volt. Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Széchenyi úton gyalogosokra veszélyt jelentő tető elemeit bontották vissza, délelőtt pedig villanyvezetékre dőlt egy fa Sástón. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Este egy bútorlapokat szállító furgon és egy személyautó karambolozott Tarnamérán a Boconádi utcában. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az eset során négy ember könnyű sérüléseket szenvedett. Éjszaka egy fa dőlt az útra Nagyréde határában, melyet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók távolítottak el. Vasárnap két esetben kisebb területen égő szabadtéri tüzet oltottak el a tűzoltók.

Az árokba sodródott autó
Az árokba sodródott autó
Fotó: Gyöngyösi HTP

A hétfő már viszonylag nyugodtabban telt, kora este kidőlt egy fa Kompolton a Fleischmann utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt, s mindössze egy kis kiterjedésű szabadtéri tűz történt Heves vármegyében.  

Kedden is riasztották a tűzoltókat. Lesodródott az úttestről, árokba hajtott és az oldalára borult egy autó reggel a 3-as főút 85-86-os kilométere között, Visonta térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A balesetnek két sérültje volt, őket a mentők kórházba szállították.

Délelőtt vadat gázolt, majd árokba borult egy kisbusz Markaz és Abasár között, a 2416-os út 6-os és a 7-es kilométerszelvénye közötti útszakaszon. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a járművet. A mentők az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel, az utasát megfigyelésre kórházba szállították. Délben egy faág szakadt le Egerben az Egészségház utcában. Az egri tűzoltók létráról fűrészekkel távolították el a veszélyes fát. Kedden egy szabadtéri tűz keletkezett vármegyénkben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!