Garázdaság

2024.09.10. 12:30

Tolakodó gyereket pofozott fel, a haját is megtépte a nő a hevesi buszon

A kiskorú sértett könnyű sérüléseket szerzett.

Heol.hu

A Hevesi Járási Ügyészség garázdaság miatt vádat emelt egy 34 éves nő ellen, aki rendszeresen együtt – de külön társaságban – utazott a kiskorú sértettel a Heves-Tenk között közlekedő menetrendszerinti buszon. Ez így történt a cselekmény napján is, idén áprilisban. A leszálláshoz készülődve a vádlott az ajtónál állt, mögötte helyezkedett el a kiskorú sértett. A busz elhagyásakor a sértett nekiütközött a vádlottnak, majd tolakodva, a vádlottat megelőzve leszállt az autóbuszról - közölte portálunkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vádlott ezt sérelmezve, kiabálva, belekapott a kiskorú hajába, megmarkolta a lapockáját, a sértettet megrángatta, és megpofozta, majd a helyszínről távozott. A bántalmazás következtében kiskorú könnyű sérüléseket szenvedett - fogalmazott a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a nő cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben felháborodást, riadalmat keltsen. A járási ügyészség most benyújtott vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a büntetlen előéletű nővel szemben.

A garázdaság a Büntető Törvénykönyvben

A garázdaság bűncselekményét a köznyugalom elleni bűncselekmények között szabályozza a Büntető Törvénykönyvünk. A köznyugalom megzavarására egyaránt alkalmas a személy ellen és a dolog ellen irányuló agresszív magatartás. A személyeken realizálódó garázdaság esetében a könnyű testi sértés vétségével alkothat bűnhalmazatot a tárgyalt köznyugalom elleni bűncselekmény. Bűnhalmazatról akkor beszélünk, ha az elkövető egy vagy több cselekménye több bűncselekményt valósít meg és azokat egy eljárásban bírálják el - közölte dr. Gubala Ádám Miklós.

A közösségi közlekedés során nem ritka, hogy elszabadulnak az indulatok. Tavaly a gyöngyösi pályaudvaron az élettárs orrát törte be egy férfi, időnként pedig rasszista indulatok is elszabadulhatnak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!