Rács mögött

4 órája

Hűvösön maradnak a tarnaörsi rablók, akik súlyosan bántalmaztak egy idős embert

Október 14-én behatoltak egy ingatlanba, ahol idős sértetett bántalmaztak. Most letartóztatta a bíróság a tarnaörsi rablókat.

Heol.hu

Az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akikkel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság - adta hírül Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője. A tarnaörsi rablók még fellebbezhetnek.

A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy október 14-én behatoltak egy ingatlanba, ahol az otthon tartózkodó idős sértettet súlyosan bántalmazták, majd különböző értéktárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el. Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén – személyi körülményeikre is figyelemmel – elrejtőznének, a hatóság számára elérhetetlenné válnának és emiatt jelenlétük a büntetőeljárásban nem lenne biztosított.

A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak vonatkozásában fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye is, tehát az, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A végzés nem végleges. Az ügyész további letartóztatási ok, a bizonyítás veszélyeztetésének megállapítása, a gyanúsítottak pedig szabadlábra helyezésük érdekében jelentettek be fellebbezést. A gyanúsítottak védői az ülésen nem vettek részt, 3 nap áll rendelkezésükre a fellebbezés bejelentésére. A fellebbezések folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsítottak biztosan letartóztatásban maradnak.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában