Véradás

2 órája

Több mint nyolcvan betegnek adtak esélyt a gyógyulásra

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársainak közreműködésével szervezett véradásra bárki elmehetett.

Heol.hu

A vármegyei katasztrófavédelem munkatársai is hozzájárultak a magyarországi vérkészlet biztosításához

Forrás: Heves VMKI

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából immár hagyományosan megszervezett országos véradáshoz vármegyénk két helyszínen is csatlakozott. Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, illetve egy gyöngyösi helyszínen a vármegyei katasztrófavédelem munkatársai is megjelentek, hogy hozzájáruljanak a magyarországi vérkészlet biztosításához – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársainak közreműködésével szervezett véradásra bárki elmehetett. Szerdán az önkéntesek és a hivatásosok adományozott véréből az egészségügyi dolgozók több mint 80 embernek adnak esélyt a gyógyulásra. Az önkéntes véradók egy tűszúrással emberi életek megmentéséhez járulnak hozzá, egy véradó akár három emberi életen is segíthet. 

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját 1989 óta tartják meg, az ENSZ október 13-át jelölte ki erre. A jeles nappal arra buzdít, hogy a közösségek arra használják fel erejüket, hogy csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket és felhívják a figyelmet a kockázatokkal kapcsolatos felelősségvállalásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában