2018.11.28. 16:55
Versengve kóstoltak mézet az egri ovisok
Akác, napraforgó és vegyes virágmézet kóstoltak szerdán a Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodájának csemetéi.
A program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által indított Mézes Reggeli kezdeményezés keretein belül valósult meg, a kóstolás mellett arról is hallhattak a gyermekek, hogy hogyan készül a méz, és miként különböztessék meg a darazsakat a méhektől.
A tagóvodába Balog Csaba méhész vitte a finomságokat, a méhészt pillanatok alatt megrohamozták az óvodások kérdéseikkel, és saját, legfőképp méhcsípésekről szerzett tapasztalataikkal, majd boldogan falatoztak az ízletes csemegéből.
Mézes reggeli az egri Szivárvány óvodában
A program célja a termelői méz fogyasztásának népszerűsítése, és az óvodások különféle mézekkel való megismertetése volt. Balog Csaba úgy fogalmazott, fontos, hogy a fiatalok minél előbb kóstoljanak termelői mézet, lássák a színét, érezzék az ízét.
Batki Krisztina, a tagóvoda vezetője lapunknak elmondta, második éve rendezik meg a programot intézményükben, mindig nagyon örülnek a lehetőségnek. Kiemelte, a pedagógiai programjukban nagy szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, ezen belül az egészséges élelmiszerek fogyasztásának népszerűsítése is, ezért szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Igyekeznek az óvodások étrendjébe rendszeresen beleilleszteni a mézet, a kicsik szoktak kapni vajas-mézes kenyeret, és mézes teát is.