Családbarát Donornap

2019.06.20. 18:11

Véradókkal telt meg az egri mozi

Ismét sokakat vonzott a Családbarát Donornap.

Süli K.

Egy-kettőre megteltek a vérvételi ágyak Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Koncerttel, gyermekfoglalkozásokkal, kóstolókkal várták a véradókat a tizenhatodik Családbarát Donornapon, melynek ezúttal az Uránia Mozi adott otthont. A Média Eger Nonprofit Kft., az Egri Területi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete közös rendezvényén minden évben rengetegen adnak vért, tavaly több mint százhatvanan tettek így.

Egy-kettőre megteltek a vérvételi ágyak Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A korábbi évekhez hasonlóan ismét színes kísérőprogramokkal készültek a szervezők. Volt bőrdiagnosztika, vércukorszint-mérés, szív állapotfelmérés, kóstoló is. Chilis készítményeket és diétás finomságokat is kínáltak a donoroknak.

Az eseményről élőben közvetített az Eger tévé, amelynek adásában az egészséges életmód volt a középpontban. Személyi edző is adott ehhez tippeket, Stiller Tamás séf könnyű nyári fogásokról szólt. A családosokat is szívesen látták, a gyermekeknek volt játszósarok, s fellépett a Cabaret Band zenekar is. Minden véradó ajándékcsomagot kapott, s egy nyereményjátékon is részt vehettek a donorok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában