recept

2019.12.23. 11:30

Tündérszépünk olyan rántott húst süt karácsonyra, aminek még a nevét se ismered

Az ünnepi készülődés jegyében ismert Heves megyeieket kérdeztünk, arról milyen fogások nélkül tartják elképzelhetetlennek a karácsonyt.

HEOL

KIss Petra Dominika a Tündérszépek fotózásán Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A herédi Kiss Petra Dominikát a Tündérszépek szépségversenyből ismerhették meg olvasóink. A fiatal focista lány az országos döntőben képviselte szűkebb hazánkban, most pedig kedvenc karácsonyi receptjét osztja meg velünk.

A Milos hús elkészítése:

- Nem tudom, honnan jött ez a név, de édesanyám és édesapám tanított meg az elkészítésére, ők pedig ezt a nevet adták neki.

KIss Petra Dominika a Tündérszépek fotózásán Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hozzávalók:

- 8 db nagyobb szelet karaj kiklopfolva

- 16 szelet bacon

- 1-2 fej vöröshagyma

- 20 dkg sajt lereszelve

- mustár panírozáshoz

- liszt (ki milyet használ)

- tojás

- zsemlemorzsa

Sütéshez:

- olaj (ki milyet használ)

Elkészítése:

A kiklopfolt húsok egyik felét sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd párosítjuk a hasonló nagyságúakat. A párok egyik felére 2 szelet bacont, 1 szelet sajtot, ízlés szerint hagymát helyezünk, majd rátesszük a pár másik felét. Ezután szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban, közepes lángon kisütjük. Úgy gondolom, hogy az étel sültkrumplival a legfinomabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában