2019.12.23. 11:30
Tündérszépünk olyan rántott húst süt karácsonyra, aminek még a nevét se ismered
Az ünnepi készülődés jegyében ismert Heves megyeieket kérdeztünk, arról milyen fogások nélkül tartják elképzelhetetlennek a karácsonyt.
KIss Petra Dominika a Tündérszépek fotózásán Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap
A herédi Kiss Petra Dominikát a Tündérszépek szépségversenyből ismerhették meg olvasóink. A fiatal focista lány az országos döntőben képviselte szűkebb hazánkban, most pedig kedvenc karácsonyi receptjét osztja meg velünk.
A Milos hús elkészítése:
- Nem tudom, honnan jött ez a név, de édesanyám és édesapám tanított meg az elkészítésére, ők pedig ezt a nevet adták neki.
Hozzávalók:
- 8 db nagyobb szelet karaj kiklopfolva
- 16 szelet bacon
- 1-2 fej vöröshagyma
- 20 dkg sajt lereszelve
- mustár panírozáshoz
- liszt (ki milyet használ)
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj (ki milyet használ)
Elkészítése:
A kiklopfolt húsok egyik felét sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd párosítjuk a hasonló nagyságúakat. A párok egyik felére 2 szelet bacont, 1 szelet sajtot, ízlés szerint hagymát helyezünk, majd rátesszük a pár másik felét. Ezután szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban, közepes lángon kisütjük. Úgy gondolom, hogy az étel sültkrumplival a legfinomabb.