várfalmászó verseny

2021.07.11. 15:20

Békés ostromlók vették be az egri vár falát – Fotók

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg hétvégén az Egri Várfalmászó Versenyt.

M. H.

2021.07.11 - XVIII. Egri Várfalmászó Verseny - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A szombat-vasárnapi megmérettetés alkalmas volt mind az ifjú generáció, mind a tapasztalt, csiszolt technikájú sportmászók számára. Idén is első sorban egy közösség megteremtésére, egyben a történelmi emlékek felelevenítésére fókuszáltak. Versenyidőn kívül lehetőség volt a mászás megismerésére a lelkes, új érdeklődők számára. Újdonságként hatott, hogy a vár területén belül is alkalma nyílt a közönségnek összebarátkozni a sporttal.

 

A mászást a szervezők által beszerelt kötélen felülről biztosították. A selejtezők során a versenyzőknek két-két utat kellett teljesíteniük, a sportolók egymásra felügyeltek. Az utak megmászására hét perc állt rendelkezésre. A hétvégét számos színes programmal tarkították a szervezők, hogy egy percre se lankadjon jókedv. Így lehetőség nyílt az egri pincék kincseinek felfedezésére, várlátogatásra, izgalmas meséket lehetett hallani Eger történelméről, és ismerkedni a híres egri borokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában