Barnulás

2022.10.29. 07:13

Egyre drágább a mesterséges napfény megyénkben is

Sokba kerül a csokoládébarna színű bőr. Szoláriumokat kérdeztünk Heves megyéből, hogyan alakul a helyzetük az árak emelkedése miatt, s milyen tervekkel készülnek a jövőben.

B. D.

Az ősz derekán járunk, és tél közeledtével egyre kevesebb éltető napsugárban van részünk. Akadnak, akik a szép "napcsókolta" bőr kedvééért s azért, hogy a kedélyük derűsebb legyen, a szoláriumokat választják. Úgy gondolják akár heti egy nap 10 perces barnulás is csodákra képes a bőrrel. Nem mellesleg a hideg időben még jobban esik a csövek adta melegség, így még kikapcsolódási lehetőséget is nyújt.

Sajnos azonban az tapasztalható, hogy a jelenlegi helyzet a szoláriumoknak sem kedvez, a mesterséges napfény nincsen ingyen, főleg az energiaárak fényében aggasztó mindez. Több helyet is megkérdeztünk, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni, mondván, kivárnak. 

Az egri Goodskin közösségi oldalán megosztott képekből kiderült, hogy januárban kedvezményesen 84 forintos áron szolizhattak percenként a vendégek, februártól azonban már 94 forintra emelkedett. A legutóbbi árlista pedig szeptemberben került ki, akkortól már akciósan is 105 forintba kerül egy perc. A RelaxSun Eger Laura Szolárium Stúdió szeptemberben osztotta meg a közösségi oldalán a hírt, miszerint az aktuális körülmények miatt kénytelen emelni az árakat. Ott már 150 forintot kell fizetni percenként a szoláriumozásért.

A megkérdezettek nagyrésze megerősítette, hogy az elmúlt időszakban kénytelenek voltak emelni az árakat. Azonban még nem tudtak részletesebb információkkal szolgálni. Jelenleg ugyanis a számlákat várják, s majd azután döntenek arról, hogyan tovább, s hogyan tudnak megbirkózni a rezsi növekedésével. Sajnos azonban az egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben újabb drágulások várhatók, mert az energiaárak az égbe szöknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában