2022.11.15. 07:46
Bor- és gasztroturizmus menedzsereket képeznek majd Gyöngyösön
Bármilyen alapszakos diplomával lehet jelentkezni a tavasszal induló képzésre
A gyöngyösi campus
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap
Bor- és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzést hirdet Gyöngyösön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert campusa, tájékoztatott az intézmény. Közlésük szerint a képzésre elsősorban azoknak a szakemberek jelentkezését várják, akik elhivatottak a magyar borok és gasztronómia iránt, elkötelezettek annak népszerűsítésére a magyar polgárok és külföldi turisták körében egyaránt.
A képzés kiemelt területei Magyarország borvidékei, szőlőfajtái és borkultúrája, valamint Európa és az Újvilág legjelentősebb borvidékei, szőlőfajtái, illetve borászati alapismeretek, érzékszervi bírálat. A hallgatók megismerkedhetnek a gasztronómiai kultúrával, továbbá a borok és ételek harmonizációjával, valamint a szálláshely és vendéglátás menedzsmentjével a borturisztikában. A képzésen elsajátítható lesz a bormarketing és a bor- és gasztroturizmus termékmenedzsment is.
A két féléves képzésre, amely indulásának tervezett ideje 2023. márciusa, bármilyen alapszakos diplomával lehet jelentkezni.