Előterjesztés

2023.05.09. 16:45

Népszavazásra bocsátaná az egri DK egy lehetséges akkumulátorgyár tervét

Előterjesztést nyújtottak be, hogy ha valaha környezetterhelő beruházás létesül szavazhassanak az egriek.

Sz. M. L.

Balla Péter és Komlósi Csaba a sajtótájékoztatón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Mint ahogy arról már beszéltünk, a DK nyitott a környezetvédelmi kérdések, a zöld ügyek témájában – mondta Balla Péter, a Demokratikus Koalíció egri elnöke kedden a Dobó téren. A DK helyi elnöke Komlósi Csaba független önkormányzati képviselővel tartott sajtótájékoztatót a városháza épülete előtt.

– Elkészült a határozati javaslatunk, melyben azt szeretnének, ha előre rögzítenénk, hogy népszavazáshoz kössük egy esetleges nagy környezeti terheléssel járó beruházás megvalósítását. A DK szeretné minél több mindenről megkérdezni az egrieket. A határozati javaslatot Komlósi Csaba nyújtja be – közölte.

Komlósi Csaba önkormányzati képviselő elmondta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának, az újraiparosításnak fontos része az akkumulátorgyárak létesítése, de ez sok konfliktust okoz.

– A lakosok tiltakoznak, ezeknek a folyamatoknak pedig elébe kell menni. Azért fogadtam el, hogy a közgyűlésbe vigyem a DK határozati javaslatát, hogy ha nagy környezeti terhelésű vagy környezeti átalakítást eredményező beruházás épülne a városban meg akkor az egrieknek legyen beleszólásii lehetősége. Kötelező legyen a népszavazás egy ilyen létesítése esetén, mérlegelgessék a gazdasági előnyök és az esetleges károk mértékét – mondta a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában