Alkotó tábor

2023.07.27. 09:20

Együtt alkottak az egri, a nagyváradi és a krakkói művészeti intézetek hallgatói

Folytatódott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet, a nagyváradi Pártiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Tanszéke és a krakkói Jan Matejko Művészeti Egyetem közös Erasmus programja.

Molnár Helga

A hallgatók a hagyományos, természetes anyagokkal való alkotómunka, illetve művészi önkifejezés lehetőségeivel ismerkedhettek meg

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Július 9-e és 15-e között a romániai Hegyközszentmiklós településen zajlott le az egri, a nagyváradi és a krakkói művészeti felsőoktatási intézetek nemzetközi Erasmus programja, melyen négy oktató és harminc hallgató vehetett részt – írja az egri egyetem honlapján.

Az előadásokkal, vályogkészítési műhelymunkával, kulináris eseményekkel tűzdelt program során a hallgatók a hagyományos, természetes anyagokkal való alkotómunka, illetve művészi önkifejezés lehetőségeivel ismerkedhettek meg.

A festő-, grafikusművészet és animáció műfaját tanuló egyetemisták kötetlen körülmények között kísérletezhettek olyan alkotói módszerrel, mely jelenleg az egri Képzőművészeti Tanszék Képi ábrázolás Természetművészet specializáció specifikuma, melynek egyik célja, hogy vidéki, természetközeli környezetben, természetes anyagok felhasználásával hívjon életre az adott környezetre hangolt műveket.

Ez az esemény a tavalyi év augusztusában megszervezett noszvaji program folytatása volt és mintegy megalapozta a következő évben szervezendő lengyelországi alkotótábort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában