Sulihős

2023.08.27. 13:20

Abasári gyerekek is jártak az atlétikai világbajnokságon

Húsz abasári diák és három pedagógus láthatta a világsztárokat élőben a Sulihős program révén.

Szabó István

Abasári gyerekek az atlétikai világbajnokságon

Forrás: Kazsu Attila - Abasár polgármestere/Facebook

Abasárról 20 diák és 3 pedagógus jutott ingyenes belépőkhöz a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságra Sulihős pályázat jóvoltából, tájékoztatta portálunkat Kazsu Attila polgármester.

– A mozgás – távolugrás, magasugrás, gát-, akadály- és 3000 méter hosszútávfutás – jutalmaként a gyerekek világklasszisokat láthattak élőben, testközelből. A Sulihős pályázat lényege volt, hogy a résztvevő iskolák tornaóráin az atlétika főszerepet kapjon idén áprilisban és májusban. Több mint 400 iskola 100 ezer fölötti létszámú diákja vett részt ebben Magyarországon. Iskolánként a legügyesebb diákok kaptak jutalombelépőt az augusztus 18-i nyitónapra. A sikeres abasári pályázat három pedagógus érdeme: Dobrókáné Jaros Ágnesé, Füzy Andreáé és Tóth Szabolcsé. Az ifjak pedig a sportteljesítményüket, a kitartásukat tették hozzá a Sulihős programhoz, mindannyiuknak szívből gratulálunk – fogalmazott Kazsu Attila.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában