Közlekedés

2023.08.25. 13:20

Év végén kiértékeli a MÁV az Eger-Szilvásvárad vonal változásait is

Jármű és személyzethiány az oka néhány változtatásnak. Év végén megnézik a módosítások eredményét.

Szabadi Martina Laura

A téli menetrendben is megmarad a hétvégi reggeli és esti vonatpár a vonalon

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– Nincs újabb döntés regionális mellékvonalat érintően. Az augusztus elsejét követő időszak – 10 mellékvonallal kapcsolatos – tapasztalatait az év végén értékeli ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), illetve a MÁV-VOLÁN-csoport – közölte érdeklődésünkre a MÁV az Eger-Szilvásvárad vonallal kapcsolatos kérdéseinkre. Mint ahogy arról már beszámoltunk, felmerült, hogy a vonalon megszüntetik a vasúti közlekedést. Ezt azonban Horváth László, a térség egyik országgyűlési képviselője cáfolta. A menetrend módosításokról pedig néhány napja adott hírt a MÁV-VOLÁN- csoport.

– Az autóbuszos vonathelyettesítő járatok közlekedtetését a jármű- és személyzethiány indokolja, amelyeknek enyhítésére egyrészt a MÁV-VOLÁN-csoport folyamatosan toborozza a munkatársakat, várja a csatlakozni szándékozók jelentkezését. Másrészt a regionális közlekedésben jelentkező járműhiányt az augusztus elsejétől – további intézkedésig – bevezetett közlekedésimód-váltás rövidtávon képes valamelyest enyhíteni. Ugyanakkor hosszútávon a MÁV-VOLÁN-csoport által kidolgozott járműstratégiában foglaltak megvalósítására van szükség ahhoz, hogy Magyarország közösségi közlekedése biztosan és versenyképes minőségben kiszolgálható legyen – közölték a közelmúltban végrehajtott változtatások okaival kapcsolatban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában