Korszerűsítés

2023.09.17. 09:44

Fejlesztés kezdődött a domoszlói védőnői szolgálatnál

Korszerűsítik az épületet, és eszközbeszerzésre is sor kerül.

Szabó István

Újabb jelentős fejlesztés indult Domoszlón

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megújul a védőnői szolgálat Domoszlón, írta portálunknak elküldött sajtóközleményében Domoszló önkormányzata. Közlésük szerint a projekt célja a védőnői szolgálatnak, mint egészségügyi alapellátásnak helyt adó épület infrastrukturális felújítása. Domoszlón a Kossuth Lajos út 47/a szám alatti egészségház épületében található a védőnői szolgálat, amelyen a felújítási munkálatok a munkaterület szeptember 7-i átadásával kezdődtek meg.

Domoszlón 1994 óta működik a védőnői szolgálat. A jelen felújítási munkák az Egészségház épületében mintegy 62 négyzetméteren történnek. A felújítás során a meglévő burkolatot bontani szükséges, és az oldalfalak burkolatai is cserére szorulnak. A megfelelő oldalfal és aljzat előkészítési munkák után új, modern oldalfali és aljzat burkolat kerül a megbontott részekre. Cserélik a régi, korszerűtlen beltéri nyílászárókat, a helyükre acéltokos ajtók kerülnek. Szintén megújulnak a mennyezeti lámpatestek és az elektromos szerelvények, a kapcsolók, dugaszoló aljzatok is. A leváló festékréteget tisztítják, lekaparják, finom felületi javítás, glettelés, csiszolás történik majd. A falfelületek festésével tisztává, rendezetté válik a védőnői szolgálat. 

A projekt során eszközbeszerzés történik, amelynek célja a védőnői egészségügyi alapellátás színvonalának és a munkafeltételek minőségének javítása. Ezen belül is egyik fő cél a gyereksarok kialakítása a védőnői ellátásban részesülő gyermekek képességeinek, készségeinek felmérése és fejlesztése céljából. Beszerzésre kerülnek többek között a speciális védőnői szolgáltatás eszközei, mint pólyázó asztal, vizsgáló asztal, magzati szívhangvizsgáló, gyermek hallásvizsgáló, vérnyomásmérő, vércukorszintmérő. Beszereznek továbbá az irodabútorok mellett, gyermekbútorokat és fejlesztő játékokat, mint például: játszóasztal, gyerekszékek, lépcsős polc, zenés játékok, mozgásfejlesztő eszközök. Fejlesztik az informatikai eszköztárat nyomtatóval és laptop operációs rendszerrel. Vetítővásznat és projektort is vásárolnak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz projektjének összköltsége 19 millió 518 ezer forint, várható befejezése pedig ez év november 30., tájékoztatott közleményében Domoszló önkormányzata. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában