Felújítás

2023.09.05. 09:31

Videón a szépen felújított káli mentőállomás

Közel hetvenmillió forintból újult meg a mentőállomás.

Molnár Helga

Megkezdődött a káli mentőállomás épületének felújítása

Forrás: Kál Mentők/Facebook

Még 2022 decemberében jött a hír, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően közel 70 millió forintból újulhat meg a káli mentőállomás. Kál közigazgatási területén 1992-től működik mentőállomás. Az üzemeltető az Országos Mentőszolgálat, aki üzemeltetési Szerződésben rögzítette a mentőállomás üzemeltetési feltételeit a káli önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező egy kocsiállásos, földszintes mentőállomás épületére tekintettel.

Az Országos Mentőszolgálat káli mentőállomásának utolsó felújítása 2009. novemberében történt. A felújítás mintegy 3 és fél milliós költségét a térség önkormányzatai állták. Az eltelt 13 évben a nyílászárók és a fűtés lényegében teljesen elavult. Az üzemeltetés költségei jelentősen megnőttek. A pályázat célja az volt, hogy a mentőállomás épületét felújítsák.

A káli mentőállomás nyolc települést – Kál, Kompolt, Kápolna, Nagyút, Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét – lát el, de a kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt több térségbe besegítenek, így például Hevesnek, Gyöngyösnek és Egernek is. 

Most videón mutatták be, milyen gyönyörűen sikerült a felújítás, érdemes megnézni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában