Nevelés

2023.11.19. 14:30

Bátorságpróbát tartottak az állatvédők a vécsi ovisoknak

Már gyermekkorában el kell kezdeni a felelős állattartás nevelést, hiszen a gyerekek hathatnak környezetükre, szüleikre is a macskaárvaház szerint.

Szabadi Martina Laura

Megismerkedtek a kutyussal az ovisok

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány

Állatvédelmi témahetet tartottak a vécsi Kisvakond Óvodában kedden. A gyerekek adományokat gyűjtöttek a Macskaárvaház Alapítványnak.

– Nagy meglepetés volt, hogy egy pici település óvodája éppen minket választott. Mikor értesítettek róla, felajánlottunk, hogy elmegyünk az adományért s egyúttal előadást is tartunk az állattartásról az ovisoknak a Szurkolók az Állatokért Alapítvánnyal, hogy ne csak kapjunk, adjunk is – mondta portálunknak Bóday Pál, a macskaárvaház kuratóriumi elnöke.

Bátorságpróba is volt az oviban
Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány

A szurkolók állatvédelmi előadása mellett bátorságpróbán is részt vettek a gyerekek, hogy legyőzhessék előítéleteiket, s megtanulják, a felelősen nevelt állat nem veszélyes: egy jámbor bullal hajtottak végre feladatokat. A gyerekek rajzoltak is nekik.

– Egyébként ezektől a részben hátrányos helyzetű gyerekektől sokkal több adományt kapunk, mint néhány jómódú embertől korábban. Már gyermekkorában el kell kezdeni a felelős állattartás nevelést, hiszen ezek a gyerekek jók, ők lehetnek az állatvédelem jövője. Hathatnak környezetükre, szüleikre is. Tavasszal el is látogatnak a macskaárvaházba – tette hozzá Bóday.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában