Várakozás

2023.11.25. 19:03

Elkezdődött az Eger Advent, felgyulladtak a fények + videó, fotók

Elkezdődött szombat este az Eger Advent, ünnepi fényekkel és 6 hetes programokkal vár a város.

Szabadi Martina Laura

Felkapcsolták a fényeket a Dobó téren

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Advent a várakozás időszaka. ilyenkor azt nézzük mit adhatunk másoknak – mondta Mirkóczki Ádám polgármester szombat délután az Eger Advent megnyitóján, az egri adventi programsorozat november 25-től december 25-tart.

– Egerben nincs advent jótékonyság nélkül. Minden évben hagyomány, hogy készül egri adventi bögre, s ezt mindig jótékony célra árusítjuk. Idén a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család és Gyermekjóléti Központ iskolai szociális segítőinek valamint az Alapszolgáltatási Csoportok családsegítőinek javaslatára hátrányos helyzetű általános iskolások nyári táborozására fordítjuk a bögrékből származó bevételt – tette hozzá.

– Sokszor ünnepeltünk idén a városban, de ilyenkor kicsit lelassulunk, meghitten ünnepelünk, talán a turisták is kicsit egriek lehetnek – fogalmazott Berényi Tamás a szervező Agria Film Kft. ügyvezetője, majd felkapcsolták a város ünnepi díszkivilágítását. A programsorozat karácsony után sem ér véget, ekkor kezdődnek a HÜTTE - Egri Forraltbor Napok.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában