Szeretne járni

2023.11.15. 11:42

Kevesebb pénz gyűlt össze a súlyosan beteg nagyúti kislánynak tavalyhoz képest

Alulmaradt a tavalyihoz képest az idei jótékonysági sütivásár, melyet a súlyosan beteg nagyúti kislány álmai megvalósításáért rendeztek.

Fekete-Vadászi Erika

Czékmány Hannának minden hónapban szüksége van a fejlesztésre

Forrás: Összefogás és kupakgyűjtés Hannánk gyógyulásáért/Facebook

A nagyúti Czékmány Hanna nagyon súlyos beteg. Hét éves, nem tud járni, ezért kerekesszékkel közlekedik, és csak néhány szót tud kimondani. Ezek oka, hogy háromszoros agyvérzéssel, valamint vesevéna trombózissal született, és maradandó agykárosodást szenvedett. A kislány álma, hogy járhasson, s a szülei ezért minden követ megmozgatnak. Hétvégén jótékonysági sütivásárt rendeztek, hogy a bevételből fejlesztéseket tudjanak kifizetni, és egy járást segítő gépet is szeretnének beszerezni otthonra. 

Hanna édesanyja, Barczai Zsuzsannától megtudtuk, összesítették a vásár bevételeit, és sajnos kevesebb gyűlt össze, mint az előző évben, de nem adják fel. Tavaly nagyon jól sikerült, fél éves terápiát ki tudtak fizetni a befolyt összegből. 

– Sajnos számítottunk rá, hogy ez lesz. Nehezebb most mindenkinek, minden drágább egy évvel ezelőtthöz képest. Szombaton 423 ezer 745 forint gyűlt össze. Ennek is nagyon örülünk, hiszen ha egy kicsit kipótoljuk, két heti fejlesztést ki tudunk fizetni így Hannának – mondta el a Heolnak Barczai Zsuzsanna. 

Megjegyezte, tavalyhoz képest most csak egy céges támogatójuk akadt, a Marján Cukrászda ajánlott fel a jó cél érdekében süteményeket, de emellett nagyon sok magánszemély készített édességeket nekik, s mindezekért nagyon hálásak. 

Egy ötnapos fejlesztés a fővárosban, szállással együtt 270 ezer forintjába kerül a családnak, és minden hónapban szüksége van erre Hannának, hogy javulhasson az állapota. Egy évben több mint hárommillió forint kiadásunk van csak a fejlesztések miatt, az otthon is használható járást segítő gép pedig használtam körülbelül másfél millióba kerül.

Az édesanya szavaiból kiderül, bár nincsenek könnyű helyzetben, nem adják fel. Látják, mennyit fejlődik Hanna egy-egy budapesti kezelés után, mindenképp folytatni akarják, és szeretnének minden esélyt megadni a lányuknak, hogy járhasson. 

Aki szeretne segíteni a családnak, a Facebook-oldalukon minden szükséges információt megtalál. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában