Óvodások pályázhattak

2023.11.18. 09:49

Nemcsak a riasztásra jók az atkári óvodások madárijesztői

A község is szívesen dekorálja velük a köztereit megfelelő alkalmakkor.

Szabó István

Az ifjú atkári alkotók a madárijesztőikkel

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Novemberben madárijesztő készítő versenyt hirdetett Atkáron az Árnyaskert Óvoda, tájékoztatta portálunkat Sándorné Deme Henrietta intézményvezető. 

– Az aktív szülők a gyerekekkel odahaza késztették el a szenzációs madárijesztőket. A felhívásra 21 ötletes, vicces, szépen kidolgozott, kreatív alkotás érkezett, s van olyan is közöttük, amelyet az óvodásunk szülői segítség nélkül készített. A pályamunkákból kiállítást rendeztünk, és a meghívott zsűritagok döntése alapján díjaztuk is a legjobbakat. Okleveleket és emléklapokat kaptak a résztvevő gyerekek. A célunk a versenyfelhívással az volt, hogy a kisgyermekek a szüleikkel egy kicsit együtt dolgozzanak otthon. A pályamunkákból egyébként a Márton-napi lámpás felvonuláson az óvoda bejáratánál is látványos kiállítást rendeztünk, amelyet sok szülő megtekintett. A gyerekek most már hazavihetik az alkotásaikat, hogy akár a családi házuk kertjét díszítse. Arra is van lehetőség, hogy felajánlják a községnek, és a madárijesztők jövő ilyenkor a község közterein dekorációul szolgálhatnak – részletezte Sándorné Deme Henrietta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában